Oferte locuri de munca top

Cati bani vom primi pentru a schimba becurile din locuinte

Un nou program de finanțare urmează să fie lansat pentru înlocuirea becurilor convenționale din locuință cu becuri cu led noi, mai performante din punct de vedere energetic.

Finanțarea nerambursabilă va fi acordată sub forma unui voucher, conform proiectului Ghidului de finanțare ”Rabla pentru becuri”.

Voucherul va avea o valoare de 200 lei cu TVA și va putea fi folosit pentru achiziţionarea becurilor cu led de maximum 15 W, în schimbul predării unui număr echivalent de becuri convenționale.

În cadrul unei sesiuni de înscriere, un solicitant va beneficia de un singur voucher.

Înscrierea solicitanţilor

Înscrierea persoanei fizice în aplicaţia informatică va fi realizată numai după publicarea listei cuprinzând comercianţii validaţi şi anterior lansării primei etape de generare a voucherelor, prin crearea unui cont de utilizator pe baza datelor de identificare (numele, prenumele, localitatea, judeţul şi CNP), conform actului de identitate, inclusiv data expirării acestuia, a adresei de e-mail, a unui număr de telefon valid şi prin recepţionarea unui SMS de confirmare.

Un mare ansamblu imobiliar urmeaza sa fie edificat in Bucuresti

Ulterior creării contului, solicitantul va introduce următoarelor informaţii:

*declaraţia pe propria răspundere potrivit căreia solicitantul:

  1. nu înregistrează obligaţii de plată restante la bugetul de stat şi bugetul local, conform legislaţiei naţionale în vigoare la data înscrierii;
  2. se obligă să predea comerciantului, în momentul achiziţionării becurilor cu led, un număr echivalent de becuri convenționale;

*acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor şi informaţiilor furnizate, precum şi cu privire la transmiterea acestora către terţe instituţii sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligaţiilor şi clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situaţii şi statistici.

Comercializarea becurilor cu led

Achiziţia de becuri cu led în cadrul programului se face prin intermediul comercianţilor validaţi, în limita fondurilor alocate, publicate spre informare, pe pagina de internet a AFM.

Aproape 100 de apartamente noi, proiectul unui om de afaceri autohton

La momentul utilizării voucherului la un comerciant validat, solicitantul aprobat trebuie să se asigure că declaraţia pe propria răspundere semnată şi scanată şi copia CI/BI sunt încărcate în contul de utilizator din aplicaţia informatică, având obligaţia ca originalul declaraţiei să fie păstrat pe o perioadă de un an de la data utilizării voucherului.

Finanţarea programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul pentru mediu, în limita creditelor de angajament şi bugetare prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu.

Un comentariu;

  1. Voicu Mircea said:

    Si cei care deja am cumparat sisteme de iluminat cu LED cum vom fi „rasplatiti ” ?

Sus