Oferte locuri de munca top

Cat vor primi primariile pentru achizitia de carbune, pacura sau biomasa

Noi măsuri au fost propuse pentru continuitatea serviciului public de alimentare cu energie termică în sisteme centralizate și, implicit, menținerea actualelor prețuri de facturare a energiei termice la consumatorul final. Măsurile fac parte dintr-un proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului.

Mai exact, pentru stabilirea unui tratament egal între operatorii care produc energia termică pe bază de gaze naturale cu cei care utilizează cărbune, păcură sau biomasă, prin proiect va fi stabilit un program de sprijin pentru unitățile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcționale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, unde producerea energiei termice se realizează pe bază de cărbune, păcură sau biomasă.

Bugetul propus este de 250 milioane lei, stabilit în baza estimărilor furnizate de la nivel local.

Ministerul Dezvoltării va deconta unităților administrativ-teritoriale,, în limita sumelor alocate din bugetul de stat pentru această cheltuială, 50% din suma facturată pentru achiziția de cărbune, păcură sau biomasă, inclusiv TVA, realizată în perioada octombrie 2022 – martie 2023 de către producătorul de energie termică.

Turnuri rezidentiale, autorizate in Capitala

În vederea asigurării finanțării proporțional cu nevoia lunară de combustibili pentru producerea energiei termice pentru perioada octombrie 2022 – martie 2023 solicitanții vor transmite la MDLPA odată cu prima cerere următoarele informații:

* cantitățile lunare estimate de combustibil utilizat;

* valorile estimate aferente cantităților lunare de combustibil utilizat.

Măsurile au scopul de a evita riscul de a nu fi furnizată energia termică în sezonul rece 2022-2023.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus