Oferte locuri de munca top

Cat va fi salariul minim brut in anul 2021

Salariul minim brut pe țară garantat în plată urmează să fie majorat de la 1 ianuarie 2021. Nivelul stabilit a fost un compromis între creșterea de peste 7% cerută de către sindicate și situația economică din prezent, după cum a susținut premierul Florin Cîțu.

Astfel, salariul brut este propus să ajungă la suma de 2.300 lei lunar pentru un program normal de lucru în medie de 169,333 ore pe lună, reprezentând 13,583 lei/oră.

”Salariul minim, din punctul nostru de vedere, va crește puțin peste rata inflației. Rata inflației, anul acesta, este estimată sub 2%, în jur de 1,8%, salariul minim crește cu 3,1% pentru anul viitor”, a explicat premierul Florin Cîțu.

În prezent, salariul minim brut este de 2.230 lei lunar.

De asemenea, în anul viitor, pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, se menține la suma de 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 169,333 ore în medie pe lună, reprezentând 13,878 lei/oră.

Toate drepturile şi obligaţiile stabilite potrivit legii se determină prin raportare la nivelul de 2.300 lei al salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

În sectorul construcțiilor salariul minim brut este stabilit la 3.000 lei lunar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus