Solplanet x AeroFix

Cat timp va dura si cat va costa constructia ocolitoarei Galati

Proiectarea și construirea variantei de ocolire a municipiului Galați, ce va avea o lungime totală de 33 kilometri, au fost estimate la o valoare de circa 190 milioane de euro, echivalentul a aproximativ 900 milioane de lei, fără TVA.

Prin urmare, costul estimat este de peste 5,7 milioane euro pentru un kilometru.

Contractul pentru acest obiectiv de investiții a fost lansat sâmbătă în licitație deschisă  de către CNAIR.

Durata contractului este de 90 luni și cuprinde 12 luni perioada de proiectare, 42 luni perioada de execuție a lucrărilor și 36 de luni perioada de garanție a acestora.

Durata contractului de lucrări poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor ofertată de operatorul economic desemnat câștigător.

Criteriul de atribuire ales de către autoritatea contractantă este ”cel mai bun raport calitate – preț”.

Valoarea estimată a contractului este de 899.555.992 lei fără TVA, investiția urmând să fie finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.

Data limită de depunere a ofertelor este 12 decembrie 2019.

Ofertantul trebuie să demonstreze că a dus la bun sfârsit în ultimii 5 ani lucrări de construcție nouă / lărgire / modernizare de drumuri naționale / drumuri expres / autostrăzi în valoare cumulată de minim 215 milioane lei fără TVA la nivelul a maxim 3 contracte.

Totodată, ofertantul trebuie să demonstreze că a dus la bun sfârșit în ultimii 5 ani lucrări de construcție nouă / lărgire / modernizare de poduri / pasaje supraterane / viaducte aferente unor drumuri naționale / drumuri expres / autostrăzi / drumuri județene / străzi urbane, în valoare cumulată de minim 300 milioane lei fără TVA la nivelul a maxim 5 contracte.

Încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de obținerea sau aprobarea finanțării lucrărilor din fonduri de la bugetul de stat și/sau fonduri europene nerambursabile.

În cazul în care nu se obține finanțarea, încheierea contractului va deveni imposibilă.

CNAIR precizează că nu va semna contractul de lucrări decât în situaţia în care Hotărârea de Guvern privind indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiţie va fi emisă/actualizată/revizuită.

 

 

Citiți și:

Blocuri cu circa 100.000 mp scd, in pregatire in Capitala

Un aeroport din tara ar putea fi realizat in Parteneriat Public Privat

Ansamblu imobiliar de lux, in pregatire intr-o cunoscuta statiune

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus