Oferte locuri de munca top

Cât costă consolidarea unui bloc cu bulină?

RIMG0006Lucrările de consolidare a unui bloc cu risc seismic din Ploieşti vor costa aproape 8 milioane lei. Indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobaţi în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local.

Blocul, situat pe strada Târnava, nr. 4, a fost încadrat în clasa I de risc seismic în urma unei expertize tehnice întocmite în 2009.

Abia în anul 2014 Primăria Ploieşti a obţinut de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o parte din fondurile necesare derulării lucrărilor de consolidare.

Din valoarea proiectului de aproape 8 milioane lei, circa 6,5 milioane lei sunt alocaţi pentru lucrări de construcţi şi montaj.

Lucrările la structura de rezistenţă vor cuprinde: placări laterale la nivelul fundaţiilor cu centuri de beton armat, eliminarea golurilor de trecere ale canalelor tehnice, pereţi structurali noi din zidărie armată, introducerea de sâmburi la intersecţii, căptuşeli cu beton torcretat, introducerea de armături orizontale etc.

În ceea ce priveşte lucrările de finisaje acestea vor presupune: desfacerea şi refacerea pardoselilor, tencuirea pereţilor, tavanelor, reparaţii tencuieli, zugrăveli, demontarea tâmplăriei existentă, reparare, montare etc.

Lucrările de consolidare vor implica şi o serie modificări ale instalaţiilor electrice, termice, sanitare, gaze.

În vederea executării lucrărilor toţi locatarii imobilului vor fi evacuaţi. Durata de realizare a investiţiei va fi 24 de luni, din care 12 luni pentru consolidare şi 12 luni pentru refacerea instalaţiilor, finisajelor şi reabilitarea termică.

Sus