Oferte locuri de munca top

Cat a castigat Globalworth pe piata imobiliara 

 

Fondul de investiții Globalworth a făcut anul trecut investiții de 43 de milioane de euro pe piaţa imobiliară din România. Aceasta în contextul în care valoarea totală a investiţiilor în imobiliarele din țara noastră a crescut până la 860 de milioane de euro.

Anul trecut Globalworth a negociat închirierea a 98.000 mp de spaţii de birouri și și-a crescut valoarea portofoliului cu 46,5 milioane de euro, până la 977 de milioane de euro.

Veniturile totale ale companiei au crescut cu 52% faţă de 2015, până la peste 68 de milioane de euro.

Veniturile operaţionale s-au majorat și ele cu aproximativ 54% ajungând la 43,6 milioane de euro.

“ În 2016 economia românească a fost una cu cele mai mari creșteri din Europa iar Globalworth a rămas un investitor de referinţă în spaţiile comerciale clasa A. Am continuat să îmbunătăţim poziţionarea pe piaţă și să implementăm strategia pentru a deveni unul dintre principalii jucători pe piaţa imobiliară din România. (…) Așteptăm cu nerăbdare să plătim primele dividende acum că procesul de listare s-a definitivat” , a precizat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer al companiei.

Dintre evenimentele anului trecut Globalworth raportează livrarea pe piață a Globalworth Tower, clădire cu spații de birouri clasa A cu 26 de etaje și o suprafaţă de 78.000 mp. Clădirea a fost finalizată în februarie 2016 după 23 de luni de lucrări.

În iunie 2016 Globalworth a livrat Gara Herăstrău o clădire de birouri, cu 12 etaje. Aceasta este plasată lângă Green Court A și Green Court B și a fost construită în 17 luni.

Pe parcursul anului trecut compania a lucrat la dezvoltarea altor două clădiri de birouri clasa A în București și a două ansambluri industriale în Timișoara.

La sfârșitul lui 2016 Globalworth avea 78.000 mp de spaţii în construcţie care ar putea fi livrate în 2017 și 2018.

Anul trecut dezvoltatorul imobiliar a cheltuit 2,2 milioane de euro pentru lucrări de renovare și anul acesta ar putea definitiva remodelarea fostului Nusco Tower.

În februarie 2017 Globalworth a cumpărat cu 42,5 milioane de euro depozitul Dacia de la ieșirea spre autostrada București – Pitești situat la 28 de km de fabrica de la Mioveni.

Începând cu decembrie 2016 Globalworth a definitivat un program de majorare a capitalului social cu 200 de milioane de euro. Astfel în cadrul programului au intrat în acţionariat Growthpoint Properties Limited (GRT), Oak Hill Advisors, LLP și alte companii afiliate.

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus