Oferte locuri de munca top

Castig anual si de 25% pentru investitorii imobiliari

Numărul investitorilor în proprietăți imobiliare a crescut în ultimii doi ani. Este vorba de persoanele care achiziționează apartamente pentru a le închiria ulterior. Pentru cei cu un apetit de risc puțin mai mare, dar și cu un profit mai bun există posibilitatea de a achiziționa proprietățile în stadiu de proiect, în acest caz fiind un preț de cumpărare cu discount.

Cei mai mulți investitori imobiliari sunt oameni de afaceri români, care cumpără portofolii mici, de unul sau două apartamente de două camere.

”Datorită randamentelor între 5 și 7% an, plasamentele în imobiliare au devenit mai atractive decât depozitele bancare”, declară Florin Poștoacă, managerul Departamentului de Investiții, în cadrul Nordis.

Randamentele sunt de peste 25% pe an în situațiile în care investitorii cumpără, din stadiul de proiect, în același ansamblu un pachet de apartamente. Ei mențin un portofoliu de apartamente, fie închiriate, fie pentru revânzare. “De obicei, acești investitori au angajat un property manager, cel care gestionează relația cu toți chiriașii sau cu potențialii cumpărători”, completează Florin Poștoacă

Mai există și investitorii cu un apetit mai mare spre risc, și anume cei care încep dezvoltarea proiectelor imobiliare sau care intră în asociere în astfel de proiecte.

Cei care realizează investiții în domeniul imobiliar, atât pentru închiriere ulterioară sau revânzare cu profit, în principal sunt oameni de afaceri, manageri de top, oameni din spațiul public sau cei care își fac exit-ul din diverse business-uri și vor să asigure o parte din capital în plasamente mai sigure.

Potrivit unui studiu realizat de Nordis, 60% din investitorii în locuințe sunt oameni de afaceri, 20% manageri, 10% oameni din spațiul public și 10% au alte profesii.

În cea ce privește naționalitatea investitorilor în locuințe, cei mai mulți sunt români peste 70%, fiind urmați de cetățeni din Israel, Germania, Franța si Italia. În ultimul an, ponderea investitorilor români a crescut ușor.

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

Cinci blocuri, dintr-un amplu proiect, au primit autorizatia de construire

Trei tronsoane de drum judetean vor fi asfaltate

Nou parc industrial

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus