Oferte locuri de munca top

Casa Verde va avea circa 13.000 de beneficiari in acest an

1568.jpg Aproximativ 13.000 de beneficiari vor semna, anul acesta, contracte de finantare prin programul Casa Verde, a anuntat ieri Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.
In sesiunea de depunere a dosarelor deschisa in perioada 1 iunie – 15 iulie 2011 au fost depuse un numar total de 23.938 de dosare. Dintre acestea au fost analizate 14.162 de dosare, iar 9.776 sunt inca in curs de analiza.
In prezent, analiza si evaluarea dosarelor depuse se deruleaza in ordinea sosirii lor la Administratia Fondului pentru Mediu, de la agentiile locale pentru protectia mediului.
Listele cu proiectele aprobate si cu cele respinse vor fi afisate pe site-ul AFM, conform Ghidului de finantare. Pot sa va spun ca, din dosarele analizate, 11.509 au fost acceptate si 2.653 au fost respinse.
Pentru 5.674 de beneficiari, contractele au fost semnate in 2011 si 2012, iar in acest moment sunt in curs de plata. Dintre acestea, pana in prezent au fost decontate un numar de 5.347 cereri in valoare totala de 32,2 milioane lei.
Pentru restul de 5.835 de beneficiari, contractele se vor semna incepand de saptamana aceasta. Toti solicitantii vor fi contactati de catre autoritatile din teritoriu, in vederea contractarii.
Asta inseamna ca, din programul Casa Verde aflat in derulare, anul acesta vom contracta finantari pentru 13.000 de cetateni.
Asa cum prevede regulamentul, contractul de finantare nerambursabila intra in vigoare la data semnarii acestuia de catre partile contractante si este valabil pana la finalizarea proiectului, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data semnarii.
„Dorinta mea clara este ca acest program sa continue. Dupa ce vom finaliza toate dosarele aflate in analiza, vom decide cand anume vom putea lansa un nou apel de proiecte. Nu pot sa va spun inca cu certitudine daca vom avea un nou call anul acesta, sau daca vorbim de anul viitor. Acest lucru depinde de programarea finantarilor aflate in curs, dar si de rata incasarilor la Fondul de Mediu. Cert este insa ca Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, prin Fondul de Mediu, dispune de resursele pentru a finanta investitii in beneficiul mediului si al cetatenilor,” a declarat ministrul Korodi.

* Din bugetul total necesar pentru proiectele de apa si canalizare aflate in derulare, AFM va finanta anul acesta aproximativ o treime

In momentul de fata, Ministerul are in derulare 177 de proiecte de apa si canalizare pe intreg teritoriul Romaniei, aflate in diferite stadii de implementare. Valoarea totala a acestor proiecte este de aproximativ un miliard de lei, din care 305 milioane reprezinta valoarea bugetului pe 2014 pentru proiectele de apa si canalizare aflate in derulare.
Ministrul Korodi a declarat: „In plus, avem capacitatea ca anul acesta, prin contractarea unui credit de angajament de 300 milioane de lei, sa mai finantam inca aproximativ 70 de noi astfel de investitii.”
In ceea ce priveste noile proiecte, Ministerul are in curs de elaborare o strategie pe termen mediu cu privire la proiectele pe care urmeaza sa le finanteze, prin Administratia Fondului pentru Mediu.

Sus