Oferte locuri de munca top

Casa Verde fotovoltaice: va incepe o noua sesiune

Va începe o nouă sesiune a programului ”Casa Verde – panouri fotovoltaice” imediat ce toți beneficiarii din programul aferent anului 2023 vor fi validați.

Programul Casa Verde – panouri fotovoltaice 2023 a fost deblocat după medierea făcută la Ministerul Mediului cu firma care a dat în judecată AFM-ul, cu reprezentanții AFM-ului, și în urma căreia ”am reușit până acum să validăm câte o doisprezecime din numărul beneficiarilor”, a spus Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Ministrul a precizat că în 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern privind bugetul AFM-ului vor fi validate toate dosarele rămase.

”Avem până acum peste 65.000 de beneficiari care au ales deja instalatorul; îi așteptăm și pe ceilalți până la 90.000 câți au aplicat. Au un termen de maxim 90 de zile din care au trecut aproximativ 30 și sperăm noi ca în cursul zilei de vineri, dacă Monitorul Oficial va reuși publicarea în timp util a hotărârii de Guvern sau luni, cel târziu, să avem întreaga listă a beneficiarilor care așteaptă de atât de mult timp”, a precizat ministrul Fechet.

Amintim faptul că în luna ianuarie a acestui an AFM a publicat prima listă cu dosarele

acceptate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023, în număr de 9.566.

Aceștia au primit aprobarea de a începe instalarea panourilor fotovoltaice în ordinea înscrierii în program.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni de la data publicării listei.

Parcuri fotovoltaice, de aproape 122 MWp, vor fi infiintate in tara

Casa Verde Fotovoltaice 2024 are un buget record

Casa Verde Fotovoltaice va avea în acest an un buget record, în valoare de 2 miliarde lei. De asemenea, există și un buget de 250 de milioane de lei pentru lansarea unei sesiuni de finanțare ce vizează înscrierea unităților de cult, a instituțiilor publice și entităților juridice non-profit din domeniul asistenței sociale care doresc instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru clădirile în care își desfășoară activitatea.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus