Oferte locuri de munca top

Casa Verde Fotovoltaice: programul este suspendat

Întreaga procedură de publicare a listei instalatorilor validați pentru Casa Verde Fotovoltaice, de alegere a acestora de către beneficiari şi de încheiere a contractelor de participare şi de finanțare a fost suspendată de instanță.

Curtea de Apel Oradea a dispus suspendarea executării Deciziei de soluționare a contestației privind respingerea dosarului de validare a unui instalator şi suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validați.

Administrația Fondului pentru Mediu a fost obligată să îi plătească reclamantului cheltuieli de judecată în sumă de 50 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru.

La rândul său, AFM a anunțat că va depune cerere de recurs.

Reprezentanții AFM susțin că au respectat întocmai toate procedurile privind validarea/invalidarea instalatorilor prevăzute în Ghidul de finanțare a Programului Casa Verde Fotovoltaice, inclusiv în cazul respingerii dosarului depus de Dhelectric Systems SRL.

Astfel, AFM a solicitat prin intermediul aplicației informatice aferente Programului Casa Verde Fotovoltaice, instalatorului Dhelectric Systems SRL să încarce în aplicație în termen de 5 zile lucrătoare, atestatul emis de ANRE de tip B sau alte atestate care includ competențele de tip B, fiind un document care lipsea din dosarul depus în vederea participării în program. Lipsa acestui document atrage respingerea cererii de validare.

Parc eolian de aproape 50 MW, in pregatire

Ca urmare a neîncărcării documentului lipsă în aplicația informatică în termen de 5 zile lucrătoare, dosarul a fost respins. Decizia de respingere a dosarului a fost contestată de instalatorul Dhelectric Systems SRL.

În urma reanalizei în cadrul Comisiei de soluționare a contestațiilor, s-a confirmat motivul de respingere.

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că va depune toate eforturile pentru a clarifica situația și pentru a debloca și relua Programul Casa Verde Fotovoltaice în cel mai scurt timp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus