Oferte locuri de munca top

Casa Verde Fotovoltaice: Peste 5 mii de noi dosare aprobate

Au fost aprobate noi dosare în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Noua listă cuprinde 5.197 de dosare aprobate (verificați nr. de înregistrare al dosarului dvs în lista atașată la finalul știrii), care se adaugă altor 3.480 de dosare aprobate tot în această lună. De asemenea, au fost admise 16 contestații.

Prin acest Program, beneficiarii obțin până la 20.000 lei nerambursabili, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de minimum de 3 kW.

Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa este suportată de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Cheltuieli eligibile în cadrul programului sunt cele cu:

* achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp, având ca principale părţi componente: panouri fotovoltaice; invertor/invertoare; structura de susținere a sistemului; tablou electric curent continuu/curent alternativ

* montajul şi punerea în funcţiune a sistemului de panouri fotovoltaice

* TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Cladire rezidentiala cu 15 niveluri, autorizata

Sunt considerate eligibile numai cheltuielile efectuate după semnarea contractului de finanţare nerambursabilă încheiat între beneficiarul final şi autoritate.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

Descărcați aici

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus