Solplanet x AeroFix

Cartierul Solar va avea 1.800 de panouri fotovoltaice

SolarCartierul Solar, dezvoltat de Ad Astra Partners, este primul ansamblu rezidential din Romania dotat cu panouri solare fotovoltaice pentru generarea de energie verde.

Cu o investitie totala de 45 milioane euro, proiectul are ca termen de finalizare luna septembrie 2017 si va include peste 1.000 de apartamente si 1.800 de panouri plasate pe terasele blocurilor.

Panourile solare vor contribui la reducerea costurilor de intretinere, viitorii proprietari beneficiind in acest context de costuri zero cu energia electrica consumata pentru partile comune ale blocurilor.

Situat in zona de sud a Bucurestiului, in imediata vecinatate a Pietei de Gros, ansamblul va avea o suprafata totala de peste 61.000 mp si va include 15 cladiri de locuinte in regim de inaltime D+P+5E, cu un numar total de peste 1000 apartamente cu 1, 2 si 3 camere. Suprafetele apartamentelor pornesc de la 38,4 mp pentru garsoniere si ajung pana la 94 mp pentru apartamentele cu 3 camere. Prima etapa a constructiei cuprinde 4 blocuri cu un numar total de 296 de apartamente si amenajarea aleilor si a zonelor de relaxare, avand ca data de finalizare sfarsitul lunii decembrie 2015.

Fiecare bloc al complexului va fi dotat cu un sistem de generare a energiei electrice compus din 120 panouri solare fotovoltaice, plasate in 6 siruri a cate 20 panouri si un invertor cu ajutorul caruia se realizeaza conversia din curent continuu in curent alternativ. Spre deosebire de panoul solar termic, cel fotovoltaic transforma energia luminoasa din razele solare direct in energie electrica. Productia totala de energie a celor 1800 panouri este estimata la peste 600 MWh/an. Pe langa energia electrica produsa si utilizata pentru asigurarea consumurilor pe partile comune (iluminat interior/exterior, lift, pompe etc) sistemul fotovoltaic va genera si venituri din obtinerea de certificate verzi.

„Utilizarea panourilor fotovoltaice este un trend ce ia amploare pe zi ce trece in Romania si care iata ca se extinde si in zona imobiliara” a declarat Andreea Comsa, managing director Premier Estate Management , reprezentantul exclusiv al proiectului.

Pentru achizitionarea unei locuinte in Cartierul Solar, preturile pornesc de la 30.500 euro (TVA 5% inclus) pentru garsoniere, 39.000 euro (TVA 5% inclus) pentru apartamentele cu 2 camere, ajungand pana la 70.900 euro (TVA 5% inclus), pentru apartamentele cu 3 camere.

Pretul promotional pentru primele 50 de unitati va avea o valoare medie de 750 euro pe mp (TVA 5% inclus).

 

 

 

Sus