Oferte locuri de munca top

Care sunt noile cerinte pentru achizitiile publice verzi

A intrat în vigoare Ghidul de achiziții publice verzi care cuprinde cerințele minime privind protecția mediului pentru anumite grupe de produse și servicii ce se solicită la nivelul caietelor de sarcini.

La elaborarea caietelor de sarcini aferente achizițiilor de produse și/sau servicii prevăzute de ghid, autoritățile/entitățile contractante au obligația inserării specificațiilor tehnice și indicațiilor privind regulile de bază stabilite, fără a se limita la acestea.

În acest fel, potențialul ofertant poate elabora propunerea tehnică și financiară în mod corespunzător, cu respectarea condițiilor de protecție a mediului

Cerințele menționate în noul ghid sunt cerințe minimale de protecție a mediului, autoritatea/entitatea contractantă putând utiliza și alte cerințe, în funcție de specificul și complexitatea achiziției publice verzi.

Autoritățile/entitățile contractante pot utiliza specificații tehnice de mediu suplimentare față de cerințele minime de mediu prevăzute de prezentul ordin, în funcție de specificul activității.

 

 

Descărcați aici Ghidul de achiziții publice verzi

 

 

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

Viitor proiect rezidential in zona centrala a Capitalei

Peste 6 mil euro pentru reabilitarea unui fost Palat Administrativ

Va demara construirea a doua blocuri autorizate recent

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus