Oferte locuri de munca top

Care sunt cele mai bune materiale pentru mobilier terasă?

Atunci când iei în considerare achiziționarea unui mobilier terasă, probabil că vei urmări multe dintre aceleași caracteristici pe care le cauți pentru mobilierul de interior, precum durabilitate, confort, stil și preț. Prima diferență ar fi că un mobilier terasă trebuie să îndure expunerea la soare, ploaie, vânt și zăpadă. Cum nu există mobilier terasă 100% rezistent la apă, diferențele sunt la materialele utilizate pentru fabricarea acestuia.

Un mobilier terasă bun, fie mese, scaune, fotolii sau balansoare, trebuie să își păstreze integritatea structurii și aspectul pentru cât mai mult timp și în toate condițiile de vreme. De asemenea, efortul și costurile necesare pentru a le menține de-a lungul anului sunt aspecte foarte importante. Dacă locuiești într-o zonă în care plouă foarte des sau nivelul de umiditate este ridicat, trebuie să te asiguri că alegi un material care este rezistent la probleme ce pot fi cauzate de apă. De exemplu, materialele naturale, organice rețin apa și sunt predispuse la mucegai, în special dacă nu sunt tratate corespunzător. Și un mobilier terasă din metal ce conține fier sau oțel sunt predispuse la coroziune și rugină. Soarele poate avea un impact foarte mare asupra materialelor mobilierului. Acesta se poate crăpa, culoarea poate deveni din ce în ce mai ștearsă și poate reține căldură, ceea ce îl poate face aproape imposibil de folosit, în special în timpul verii.

Care sunt materialele pe care le putem utiliza pentru mobilier terasă?

Lemnul

Lemnul este un material natural pentru mobilier, apreciat de sute de ani. Are o frumusețe aparte și este, în general, ușor de lucrat cu el. Cel mai mare bonus este faptul că oferă stabilitate și poate fi utiliazat pentru mese, scaune, băncuțe și alte obiecte de mobilier terasă. Există o mulțime de tipuri de lemn ce pot fi utilizate, însă nu toate sunt făcute pentru a fi folosite pentru mobilier exterior. Dacă doriți să optați pentru lemn, alegeți lemn de esență tare pentru că este mai rezistent la intemperii și poate rezista ani de zile dacă este tratat corepsunzător. Prețul este ceva mai ridicat, dar este o investiție pe termen lung.

Metalul

Metalul este cel mai rezistent și durabil material pentru mobilier terasă. Datorită acestui fapt, structurile metalice pot fi mai subțiri și mai ușor de modelat în forme complexe și design-uri aparte. Metalul este cel mai bun atunci când este combinat cu alte materiale care au propria lor funcționalitate. Cu toate acestea, metalul are și el dezavantajele lui. Reține multă căldură și se poate încinge foarte tare de la soare. Multe modele de mobilier terasă din metal sunt greu te mutat, iar dacă metalul nu este de calitate, mobila poate fi expusă la coroziune și rugină. Fiecare metal are proprietățile sale și, cu siguranță, dacă vă doriți mobilier terasa din metal, veți găsi ceva potrivit pentru dumneavoastră.

Rășină și plastic

Materialele sintetice, precum rășina și plasticul, devin din ce în ce mai populare, mai ales în ceea ce privește mobilierul pentur terasă. Noile procese de fabricație permit acestor polymeri să capete forme și dimensiuni ce nu erau posibile înainte. Materialele sintetice sunt, de obicei, mult mai ușoare, mai ieftine și pot fi modelate foarte ușor. Pentru că culoarea lor este în procesul chimic de fabricare, sunt mai rezistente la decolorare și nu au nevoie de vopsea, lac sau alte tratamente ca alte materiale. De asemenea, sunt foarte ușor de curățat și spălat. Plasticul ar putea să nu fie o alegere foarte bună pentri zonele cu mult vânt, mai ales dacă este un plastic subțire și foarte ușor.

Alte materiale

Pe lângă lemn, metal sau plastic, există mobilier terasă realizat din materiale de lux. Acestea pot avea o structură realizată din lemn sau metal foarte rezistente și pot avea elemente din alte materiale speciale precum sticlă, HPL, sau marmură. De obicei, acest tip de mobilier poate fi puțin mai costisitor, însă are un aspect unic și special.

Sus