Oferte locuri de munca top

Care au fost preturile medii cerute pentru vanzare de apartamente in august

Cinci dintre marile orașe monitorizate constant de Imobiliare.ro au înregistrat creșteri în august față de iulie ale prețurilor cerute de proprietari pentru vânzarea de apartamente.

Cel mai mare avans a fost în București, iar cel mai mic în Timișoara.

În Cluj-Napoca pretențiile proprietarilor s-au diminuat ușor, pe fondul unei scăderi pe segmentul rezidențial nou.

București

Așteptările proprietarilor din București au fost mai ridicate pe ambele segmente de piață analizate. Ei au cerut în august prețuri ușor mărite pentru vânzarea locuințelor din blocurile vechi, cu 0,9% (până la 1.489 euro/mp).

În același timp pentru unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au fost cerute prețuri mai mari cu 2,9% în august, față de iulie (la 1.621 euro/mp).

Brașov

O creștere a prețurilor cerute de vânzătorii de apartamente a avut loc doar în cazul locuințelor din blocurile vechi: cu 1,4%, până la 1.342 euro/mp.

Pe de altă parte, locuințele noi din Brașov s-au ieftinit ușor, anume cu 0,3%, la 1.546 euro/mp.

Cluj-Napoca

Prețurile cerute pentru locuințele din blocurile vechi au fost majorate de către vânzători cu 0,5% (până la 1.965 euro/mp), în vreme ce unitățile din ansamblurile noi au consemnat o scădere de 0,9% (până la 1.983 euro/mp).

Constanța

Pretențiile vânzătorilor au crescut pe ambele segmente de piață analizate, într-o măsură asemănătoare: apartamentele vechi s-au apreciat cu 0,4% (la 1.338 euro/mp), iar unitățile locative nou-construite, cu 0,6% (la 1.360 euro/mp).

Iași

Pentru vânzarea locuințelor din blocurile vechi proprietarii au cerut prețuri mai mari cu 0,6% față de luna iulie, până la 1.130 euro/mp.

Pe segmentul apartamentelor nou-construite, pe de altă parte, a avut loc o creștere de 1,3%, până la 1.131 euro/mp.

Timișoara

Pe segmentul locuințelor vechi scoase la vânzare, prețurile cerute de proprietari au consemnat în august față de iulie un avans de 0,6%, până la 1.347 euro/mp. Unitățile locative nou-construite, pe de altă parte, au înregistrat un ușor recul, de 0,1% până la 1.357 euro/mp util.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus