Oferte locuri de munca top

Care au fost preturile cerute pentru vanzarea apartamentelor in septembrie

Prețurile cerute de proprietarii apartamentelor (noi și vechi) scoase la vânzare în luna septembrie s-au menținut, per ansamblu, la un nivel relativ constant comparativ cu luna anterioară.

În cinci dintre cele șase mari orașe monitorizate constant de Imobiliare.ro au fost înregistrate creșteri ale prețurilor medii de vânzare anunțate de proprietari, cea mai semnificativă marjă de creștere fiind observată în Iași.

”Excepția de la regulă este reprezentată de Brașov, unde tendința generală de scădere a fost susținută exclusiv de segmentul locuințelor noi”, arată Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

București

Așteptările proprietarilor au fost mai ridicate doar pe segmentul locuințelor din blocurile vechi, care s-au apreciat cu 2,2%, până la 1.522 euro/mp.

Pe de altă parte, unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au înregistrat o scădere de 0,2%, până la 1.617 euro/mp.

Prima etapa de dezvoltare a unui amplu ansamblu rezidential, in autorizare

Brașov

În cazul locuințelor din blocurile vechi a avut loc o evoluție pozitivă: este vorba de un avans de 0,6%, până la 1.350 euro/mp.

La polul opus, locuințele noi din Brașov au înregistrat o scădere de 1%, până la 1.531 euro/mp.

Cluj-Napoca

Prețurile locuințelor din blocurile vechi au crescut cu 1,6% (până la 1.996 euro/mp), în vreme ce unitățile din ansamblurile noi au consemnat un recul de 0,5% (până la 1.974 euro/mp).

ALPHA BUILDERS Constanța: 20 de ani de profesionalism

Constanța

În prima lună de toamnă, prețurile s-au majorat pe ambele segmente de piață analizate, însă într-o măsură diferită:  apartamentele vechi s-au apreciat cu 0,2% (până la 1.341 euro/mp), iar unitățile locative nou-construite, cu 1,9% (până la 1.386 euro/mp).

Iași

În perioada analizată, prețurile locuințelor din blocurile vechi s-au majorat cu 2,1%, până la 1.154 euro/mp.

Pe segmentul apartamentelor nou-construite, pe de altă parte, a avut loc un avans mai semnificativ, de 4,7% mai exact, până la 1.184 euro/mp.

Timișoara

Pe segmentul locuințelor vechi disponibile spre vânzare pe piața timișoreană a fost consemnat un avans de 0,5% al prețurilor cerute de proprietari, până la 1.354 euro/mp. Unitățile locative nou-construite, pe de altă parte, s-au apreciat cu 1%, de până la 1.371 euro/mp util.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus