Oferte locuri de munca top

Cand vor fi licitate lucrarile de eficientizare energetica a Spitalului din Oradea

A fost semnat astăzi contractul de finanțare pentru creșterea perfomanței energetice a spitalului județean de urgență Oradea. Valoarea totală a acestuia este de 7.660.289 euro. “Estimăm ca proiectul va apărea pe SEAP la jumătatea lunii următoare”, ne-a declarat Marius Moș, directorul Direcției de Manangement Proiecte.

În iunie 2017, Primăria Oradea a depus cererea de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 -2020, iar ca urmare a evaluărilor aceasta a fost aprobată.

Contractul de finanțare a fost semnat în stadiul studiului de fezabilitate. “Definitizăm proiectul tehnic, iar ulterior vom derula achiziția de lucrări“, ne-a mai spus Marius Moș.

Din valoarea totală a contractului de finanțare de 7.660.289 euro cu TVA, 7.604.904 euro este valoarea eligibilă iar 55.385 euro reprezintă contribuția beneficiarului la cheltuielile neeligibile.

Valoarea totală eligibilă de 7.604.904,44 euro este compusă din valoarea eligibilă nerambursabilă (banii de la UE) în cuantum de 7.452.806,35 euro (98%) și din contribuția de 2%, respectiv de 152.098 euro a beneficiarului la cheltuielile eligibile.

Investiția va cuprinde șase componente importante:

* reabilitarea termică a anvelopelor clădirilor,

* reabilitarea sistemului de instalații de încălzire și ventilație,

* reabilitarea sistemului de instalații sanitare,

* reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat,

* înlocuirea ascensorului nr. 1 amplasat în corpul C2 și utilizat pentru transportul hranei pacienților din spațiile de cazare,

* echiparea centralei termice cu echipamente specifice producerii apei calde, încălzirii/răcirii și ventilării.

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: eficientizarea din punct de vedere energetic (reabilitare termică) a celor două corpuri de clădire ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, reducerea consumului anual de energie primară cu 50% față de consumul inițial, dar și scăderea estimată a emisiilor gazelor cu efect de seră la 25,86 kg/mp/an după implementarea măsurilor de eficiență energetică.

Durata de implementare a proiectului este este de 24 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

 

Citiți și:

O unitate spitaliceasca va fi extinsa si modernizata

 

Proiecte rutiere pe Valea Prahovei de circa 30 mil euro, aprobate

Mare retailer asteapta autorizatia pentru construirea unui magazin de peste 20 mii mp

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus