Oferte locuri de munca top

Cand se pot monta panouri fotovoltaice fara autorizatie de construire

Persoanele interesate să-și monteze panouri fotovoltaice nu mai sunt nevoite să cheltuie bani și să piardă timp pentru obținerea autorizației de construire, întrucât prin modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții s-a eliminat obligativitatea deținerii unei astfel de autorizații.

Administrația Fondului pentru Mediua anunțat printr-un comunicat de presă

că începând de mâine, 27 iunie, intră în vigoare această prevedere.

Astfel,montarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică și/sau panouri solare pentru încălzirea apei este permisă fără ca proprietarul clădirii să obţină autorizaţia de construire, însă primăriile trebuie anunţate referitor la modificările aduse locuinţei, înaintea începerii lucrărilor.

Modificarea actului normativ a fost inițiată de Administrația Fondului pentru Mediu pentru a debloca “Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională” și „Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice”.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus