Oferte locuri de munca top

Cand primeste finantare proiectul pentru autostrada Sibiu-Pitesti

Proiectul pentru finanțarea autostrăzii Sibiu – Pitești a fost trimis recent spre aprobare la Comisia Europeană. Contractul de finanțare pentru construirea autostrăzii Sibiu – Pitești va fi semnat în noiembrie, conform celor mai recente declarații ale ministrului Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu.

„Construcția autostrăzii Sibiu-Pitești a început deja, pe tronsonul Sibiu – Boița. Proiectul este unul matur, pregătit pentru implementare și va putea absorbi fonduri europene semnificative în cei 4 ani rămași din actuala perioadă de programare.(…). Contractul de finanțare la nivel național va fi semnat în noiembrie”, a declarat Roxana Mînzatu în cadrul reuniunii Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (CM POIM).

Tot cu această ocazie, în ceea ce privește implementarea POIM, ministrul Fondurilor Europene a subliniat că suma necesară pentru acoperirea riscului de dezangajare de 43,8 milioane de euro este acoperită valoarea cererilor de rambusare și cererilor de plată existente în prezent la nivelul AM POIM.

Au fost trecute în agendă inclusiv măsurile luate pentru a crește rata de absorbție și pentru a atrage cât mai mulți bani europeni în proiectele finanțate prin POIM: „Am modificat legislația pentru a crește gradul de supracontractare și a urgenta plățile, am emis noi acte normative pentru a crește ritmul de execuție a lucrărilor și a susține fluxul de numerar la nivelul contractorilor, am contractat asistență tehnică din partea instituțiilor financiare internaționale pentru toți beneficiarii noștri strategici, pentru pregătirea și implementarea proiectelor. Mai mult, suntem în proces de flexibilizare a procedurilor de lucru și suntem în permanență alături de beneficiari în soluționarea blocajelor întâmpinate”, a mai declarat ministrul.

În ceea ce privește viitoarea perioadă de programare 2021-2027 a POIM, în cadrul discuțiilor a fost pus accentul pe conservarea actualului cadru de finanțare pentru infrastructură astfel încât să fie eliminate cât mai multe obstacole birocratice.

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu imobiliar cu 19 niveluri, in zona Herastrau

Trei blocuri, autorizate recent intr-un ansamblu rezidential

Viitor ansamblu cu peste 100 de apartamente, in curs de autorizare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus