Oferte locuri de munca top

Campus profesional regional Galati primeste finantare din PNRR

Contractul pentru realizarea campusului de învățământ dual din cadrul consorțiului Regional Integrat pentru Învățământul Dual Galați a fost semnat de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și ministrul Educației, Ligia Deca.

Este cel mai mare proiect educațional, în valoare de peste 20 de milioane de euro, care se va realiza în Galați, cu fonduri PNRR, a explicat Ionuț Pucheanu.

Campusul profesional va avea sediul în municipiul Galați, pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 25 (Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”).

Proiectul „Construire și Dotare Campus Profesional Integrat Regional pentru Învățământul Dual” are o valoare totală de 112.106.345 lei.

Investiția va cuprinde:

* Cămin elevi – spațiu de cazare pentru minim 300 de elevi, care la unul dintre etaje urmează să aibă o cantină – spațiu de luat masa – cu o capacitate de minim 100 de persoane;

* Ansamblu de clădiri desfășurate pe orizontală: un amfiteatru pentru conferințe (cu dotările aferente bunei desfășurări a activității didactice); 10 ateliere de lucru (opt pentru învățământ dual preuniversitar – Calificări profesionale de nivel 3, 4 și 5 – și 2 pentru învățământ universitar – Calificări profesionale de nivel 6); 10 săli de clasă; o bibliotecă care să aibă și o sală de lectură; trei săli multifuncționale, ce pot fi folosite atât ca săli de studiu individual sau în grupuri mici, cât și ca spații pentru conferințe sau discuții informale cu partenerii din mediul privat;

* Spații exterioare pentru petrecerea timpului liber: trei terenuri de sport multifuncționale, la exterior (dotate pentru a fi folosite ca terenuri de baschet, volei, tenis, suprafața folosită fiind tartan); Parc/spații verzi.

Se are în vedere crearea premiselor care să permită absolvenților învățământului dual preuniversitar continuarea studiilor în învățământul universitar.

Blocuri cu peste 150 apartamente, dezvoltate de o firma de constructii

Prin proiect se propune acordarea de burse pe o perioadă de trei ani școlari/universitari unui număr de 150 elevi și 60 studenți ce provin din medii defavorizate, care vor fi oferite obligatoriu și direct pe toată durata școlarizării, totalul burselor propuse fiind de 3.600.000 lei.

Totodată, investiția va contribui atât la dezvoltarea cadrului de formare profesională în campus și în întreprinderile partenere, cât și la valorificarea în parteneriat a resurselor.

Operatorii economici vor deveni mai interesați în a fi conectați la procesele de educație și formare profesională, contribuind la definirea inteligentă a noilor competențe.

Consorțiul gălățean este format din Primăria municipiului Galați, ca lider de parteneriat, alături de Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Galați, Thecon SRL,  I.V Future, Șantierul Naval Damen Galați S.A, Grande Dolceria SRL, Inspectoratul Școlar Județean Galați și Inspectoratul Școlar Județean Brăila.

Scopul principal al Consorțiului îl constituie asigurarea educației și formării profesionale inițiale în sistem dual, prin dezvoltarea unui parteneriat cu operatorii economici selectați și cu alți parteneri relevanți pentru a adapta educația și formarea profesională la cerințele pieței muncii.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus