Oferte locuri de munca top

Calitatea în construcții

Calitatea in constructii A devenit de notorietate faptul că se construiește prost în România astăzi.

Una dintre explicațiile calității slabe a multora dintre construcții este selectarea ofertelor pentru achiziția de lucrări, servicii și materiale după criteriul „prețul cel mai scăzut”.

Nu numai că cea mai mare parte a achizițiilor publice se face după acest criteriu, dar și în achizițiile private este aceeași situație.

În anii de criză economică, pe fondul scăderii veniturilor, beneficiarii au cerut prețuri cât mai mici. Ca urmare, dezvoltatorii, constructorii, producătorii, prestatorii din construcții au început să se concureze în oferte la prețuri cât mai reduse. Se “băteau în prețuri“, după cum era sloganul perioadei.

Competiția dintre firme nu mai este pentru cel mai bun raport dintre calitate și preț. Ci numai pe preț. Și asta nu ar fi cea mai mare problemă dacă agenții de vânzări nu ar promova prețurile mici fără să arate nivelul de calitate pe care îl presupun aceste prețuri mici. Pentru că toți operatorii au redus prețurile oferite diminuând costurile legate de calitate și în nici un caz prin renunțarea la profituri.

 

În campania Calitatea în Construcții, derulată de revista ARENA Construcțiilor, arătăm beneficiarilor cum să se orienteze pentru a obține un raport eficient preț/calitate în achizițiile pe care le fac.

Achiziții din fonduri publice sau private, pentru construcții rezidențiale, comerciale sau inginerești !

Pentru toate vă vom semnala pericolele ascunse de oferte la prețuri suspect de mici sau oferte de produse cu notorietate, dar de slabă calitate.

 

Vă recomandăm să citiți (click pe titluri):

 

* Termohidroizolaţii: La hidroizolaţia subsolurilor se poate greşi doar o singură dată 

 

* Fundaţii speciale: Riscuri în cazul lucrărilor complexe

 

* Preţurile suspect de mici duc la grave deficienţe ale construcţiilor

 

* Mai multă responsabilitate pentru arhitecţi, mai bine pentru mediul construit

 

* Legile construirii ar trebui regândite

 

 

Vă invităm să participați la Conferința Calitatea în Construcții: Ce ascund prețurile prea mici? (click aici)

 

 

Sus