Oferte locuri de munca top

Calitatea în construcții ține de toți factorii implicați în acest proces

Valeria Enache

Valeria Enache, inspector sef regional, Inspectoratul de Stat în Construcţii

Responsabilitatea asigurării calității în construcții nu aparține în exclusivitate Inspectoratului de Stat în Construcții, ci tuturor factorilor implicați de la concepere, proiectare, recepție și exploatarea unei construcții, a spus Valeria Enache, inspector sef regional, Inspectoratul de Stat în Construcţii, la Conferința „Calitatea în construcții: Ce ascund prețurile prea mici?”, organizată de ARENA Construcțiilor.

De aceea este necesar un adevărat parteneriat între Inspectoratul de Stat în Construcții și toți cei care își aduc aportul la realizarea construcției.

Verificarea tuturor construcțiilor din punctul de vedere al calității lor de către inspectorii ISC este, practic, imposibilă.

În anul 2014, Inspectoratul de Stat în Construcții a desfășurat peste 62.000 de controale, identificând în jur de 25.000 de neconformități pentru care a dispus 25.000 de măsuri punitive, cu o valoare de 1,4 milioane lei,

„Consider că materialele de construcții asigură circa 35% din calitatea ansamblului lucrării. Deci, nu putem vorbi de calitate în construcții fără materiale de calitate. La obținerea calității în lucrările de construcții își aduc contribuția toți factorii decizionali, până la recepția ansamblului. Este necesar, în acest sens, un parteneriat adevărat între inspectorii de stat în construcții și toți actorii din domeniu”, a subliniat doamna Enache.

De asemenea, doamna Enache a avertizat că prețurile mici în construcții ascund costuri mari la finalul execuției lucrărilor și, de asemenea, non-calitate.

Sus