Oferte locuri de munca top

Cadastru: se mai prelungesc termenele

Realizarea cadastrului în țara noastră nu se derulează deloc în ritm accelerat. Dimpotrivă. În practică, au fost solicitate și acordate prelungiri suplimentare ale termenelor contractuale pentru finalizarea lucrărilor de înregistrare sistematică derulate anual.

Ca urmare, a fost stabilită necesitatea majorării duratei contractelor de finanțare. Noi prelungiri vor fi valabile pentru anumite contracte din Programului național de cadastru și carte funciară.

Modificarea ce va fi făcută de ANCPI vine în urma consultării oficiilor teritoriale de cadastru și publicitate imobiliară teritoriale.

Prin urmare, a fost propusă majorarea duratei maxime de încheiere a contractelor de finanțare de la 20 de luni la 28 de luni pentru contractele de finanţare încheiate în anul 2022.

Modificarea va fi realizată în cadrul Procedurii și modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale.

Teren de peste 6,5 mii mp, defrisat pentru construirea unui hotel

Procedura urmărește accelerarea realizării cadastrului în România și implementarea Programului național de cadastru și carte funciară, în perioada 2015 – 2023, prin înregistrarea sistematică a tuturor imobilelor de pe teritoriul țării, a cărui realizare constituie o necesitate întrucât va asigura punerea în aplicare a obiectivelor asumate de către statul român, precum dezvoltarea agriculturii, infrastructurii, elemente vitale pentru dezvoltarea economică.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

2 Comentarii

  1. Anonim said:

    Incompetenta si prostia merg mana in mana si in acest domeniu, in care baietii destepti si-au legiferat furturile de tereuri, mostenite de la parintii lor PSDistii, PNL listii, ,PDListii, etc.Poporul, o adunatura de fraieri care tac si rabda.Primarii, rudele lor si alti potentati si-au legiferat cu cadastrul nou furturile de terenuri.Sa le fie tarana usoara.

  2. Cadas Trist said:

    La cum plateste statul Roman aceasta activitate, cadastristul nu isi scoate banii nici pe bocancii tociti de atata umblat. Sa va fie rusine, ANCPI si idiotilor care fac acele calcule, daca un teren nu are poprietarii identificati datorita actelor ambigue, cadastrul respectiv se plateste cu 12 lei… Sa mearga boul ala care a decis acele preturi si sa faca el cadastre pe 12 lei. Sa nu va mirati ca sunt executate in bataie de joc sau nu mai sunt luate alte sectoare. Nu mai vorbesc de zeflemeaua de prin oficiile teritoriale unde trebuie sa te inchini la intrarea in oficiu, au o greata pe ei de zici ca se hranesc doar cu lamaie…

Sus