Oferte locuri de munca top

Cadastru: schimbari in receptia si inscrierea in evidentele de cadastru si carte funciara

Pentru a rezolva anumite probleme rezultate în practică vor fi modificate normele tehnice din Regulamentul de recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară. (proiectul complet este atasat la finele stirii)

eAstfel, s-a constatat faptul că, în situația existenței mai multor construcții edificate pe un teren, introducerea calculului analitic al suprafeței aferente construcțiilor și reprezentarea proiecțiilor la sol a elementelor constructive care depășesc planul fațadei pe PAD generează încărcarea acestuia și îngreunarea procesului de recepție de către inspectori. Aceasta din cauza faptului că în sistemul informatic nu pot fi încărcate în prezent aceste geometrii pe un strat distinct.

Prevederea urmează să fie abrogată din Regulament.

De asemenea, pe PAD, la punctul A «Date referitoare la teren», va fi făcută specificat dacă imobilul este împrejmuit/neîmprejmuit și/sau dacă există împrejmuiri retrase față de limita imobilului și pe ce laturi.

În documentaţia în format digital mențiunile vor fi realizate în câmpurile specifice din secţiunea «date textuale ale terenului». Reprezentarea prin semne convenționale a tipului împrejmuirii va fi opțională.

Prin excepție, pentru imobilele reprezentate prin detalii liniare (ape curgătoare, canale, diguri, căi ferate, drumuri clasificate și alte asemenea), precum și pentru imobilele reprezentând ape stătătoare, nu va fi obligatorie mențiunea referitoare la împrejmuire.

Extrasele vor fi acordate mai ușor

Vor fi soluționate și eliberate fără a fi condiţionate de primirea cererilor în original, cu condiţia ca plata tarifelor aferente să fie efectuată, următoarele cereri ce au ca obiect eliberarea de:

* extrase de carte funciară

* extrase din planul cadastral

* certificate de sarcini

* certificate privind identificarea numărului topografic, cadastral şi de carte funciară după numele/denumirea proprietarului

* certificate privind înscrierea imobilului în evidenţele de cadastru şi carte funciară, după datele de identificare ale acestuia (judeţ, localitate, stradă, număr).

Cererile pot fi trimise prin fax, e- mail, on-line sau prin orice altă modalitate de comunicare care asigură confirmarea de primire.

Manopera mai scumpa pentru realizarea fundatiilor

Înscrierea construcției în sistem

La înscrierea construcţiei în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară se vor menţiona doar destinaţia, regimul de înălţime, anul construirii, suprafaţa construită la sol, suprafaţa construită desfăşurată.

Pentru construcţiile edificate fără acte doveditoare ale dreptului de proprietate, persoana autorizată specifică numărul de niveluri, suprafaţa construită la sol, suprafaţa construită desfăşurată.

Dezlipirea sau alipirea imobilelor

În cazul în care imobilul supus dezlipirii/alipirii implică numai operaţiuni de repoziţionare, acestea vor fi permise şi vor fi efectuate prin documentaţia cadastrală de dezlipire/alipire, cu acordul proprietarului, fără modificarea suprafeţei.

La dezlipirea unui imobil pe care se află una sau mai multe construcții, lotul rezultat în urma dezlipirii, pe care rămâne construcția, va trebui să includă și toate elementele constructive ale acesteia indiferent de nivelul la care sunt amplasate, în cazul în care legea nu dispune altfel.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

2 Comentarii

  1. ALEXANDRA UNGUREA.Nu said:

    Citi mp trebuie sa aiba un drum de servitute pe comuna frumusani?
    Multumesc!

  2. Midificarile au fost proaste said:

    Aceste modificări nici nu trebuiau sa apară niciodată, a fost o mare prostie a celor de la agentie care au avut asemenea idei idioate sa treci coordonatele cladirilor pe PAD, se vede că habar n-au de cadastru, care din pacate au fost numiti sefi politic, iar ei habar nu au de cadastru, lipsiti de profesionalism si modifica de cateva ori pe an regulamentul de avizare după a bunul lor plac doar ca sa se afle un treaba, iar uneori revin la ce a fost înainte, dandu-si seama ca au facut prostii, dar au niste salarii enorme fără să facă mai nimic.

Sus