Oferte locuri de munca top

Cadastru: prevederi noi privind indreptarea erorilor materiale

Înscrierile din cărţile funciare deschise ca urmare a finalizării înregistrării sistematice pot fi modificate din oficiu sau la cerere, fără plata unui tarif, până la data primei înscrieri subsecvente, potrivit legislației în vigoare.

Astfel de modificări sunt tot mai dese în condițiile accelerării în perioada 2019 – 2021 a procesului de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel național, respectiv a deschiderii unui număr important de noi cărți funciare.

În acest context, utilizarea serviciului 2.5.1. – Îndreptare eroare materială (include repoziţionarea imobilului) a implicat și efectuarea unor operațiuni de carte funciară complexe.

Pentru aceste operațiuni este necesar un termen mai lung decât cel de 1 zi cât este prevăzut în prezent.

Oficialii ANCPI au propus introducerea unui nou cod de servicii, 2.5.3. Îndreptare eroare materială – cadastru sistematic, cu tarif zero, pentru care termenul de efectuare va fi mai unul mai lung, de 7 zile lucrătoare.

Ca urmare, a fost elaborat proiectul de Ordin pentru modificarea Ordinului nr. 1764/2019 privind aprobarea termenelor de eliberare a documentelor şi datelor rezultate din furnizarea serviciilor de către Agenția Națională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi unitățile sale subordonate, proiect aflat în consultare publică.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

 

 

 

 

Sus