Oferte locuri de munca top

Cadastru: Penalitati de peste 10.000 euro pentru intarzieri in prestarea serviciilor

Contractele de realizare a lucrărilor de cadastrare în trei localități au avut întârzieri, ceea ce a dus la plata de către contractanți a unor penalități de peste 10.000 euro, echivalentul a peste 50 mii lei.
ANCPI a emis certificate negative operatorilor economici în cadrul contractului Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor Etapa 3 – 246 UAT- uri, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Contractele pentru cele trei loturi cu întârzieri au fost semnate în luna iunie 2021.

Lotul 133, UAT Valu lui Traian, județul Constanța

Contractul a fost semnat cu asocierea General Survey Corporation SRL – Ava Prime S.R.L. Valoarea totală este de 661.040 lei fără TVA.

Pentru Livrarea nr. 2: Documente tehnice ale cadastrului spre publicare, Sublivrarea 2.2., UAT Valu lui Traian, ca urmare a depășirii termenelor contractuale asumate, s-au aplicat penalități pentru 16 de zile de întârziere, în valoare de 4.752 lei. Suma a fost deja încasată.

Lotul 153, UAT Rast, județul Dolj

Acest contract a fost atribuit societății Topo H.A.N.S. Impex SRL, lucrările având valoarea de 1.010.338 lei fără TVA.

Pentru Livrarea nr. 2: Documente tehnice ale cadastrului spre publicare, Sublivrarea 2.2., UAT Rast, ca urmare a depășirii termenelor contractuale asumate, s-au aplicat penalități pentru 76 de zile de întârziere, în valoare de 33.753 lei. Suma cu titlu de penalități de întârziere a fost încasată în 30 ianuarie 2023.

Cunoscuta cladire monument istoric din Capitala, transformata in hotel

Lotul 79, UAT Curcani, județul Călărași

ANCPI a semnat contractul cu asocierea Starbast NE SRL – Martro SRL la o valoare de 528.374 lei fără TVA.

Pentru o parte din servicii s-a depășit termenul prevăzut în graficul de prestare a serviciilor, astfel:

– Livrarea nr. 2: Documente tehnice ale cadastrului spre publicare, Sublivrarea 2.2, Livrarea parțială nr. 2 UAT Curcani, județul Călărași, ca urmare a depășirii termenelor contractuale asumate, s-au aplicat penalități pentru 152 de zile de întârziere, în valoare totală de 7.878 lei.

– Livrarea nr. 3: Documente tehnice ale cadastrului finale, UAT Curcani, județul Călărași, ca urmare a depășirii termenelor contractuale asumate, s-au aplicat penalități pentru 31 de zile de întârziere, în valoare totală de 4.913 lei.

Prima penalizare a fost încasată în luna februarie 2023, iar pentru cea de-a doua penalizare prestatorul urmează să fie notificat pentru plata acestora.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus