Oferte locuri de munca top

Cadastru: cu cat sunt prelungite contractele de finantare

Începând de ieri contractele de finanțare din cadrul Programului național de cadastru și carte funciară, au o perioadă de valabilitate mai mare. Noul termen a intrat în vigoare prin publicarea unui ordin de ministru în Monitorul Oficial.

Această prelungire vine după ce în luna mai a acestui an a mai fost prelungit cu aproximativ 5 luni de zile termenul de valabilitate pentru contractele de finanțare.

Astfel, de acum, pentru contractele de finanțare încheiate în anul 2018, termenul se poate prelungi până la data de 31 mai 2020 în cazul în care lucrările de înregistrare sistematică nu au fost finalizate până la data de 15 februarie 2020, dar pentru care a fost emis Procesul-verbal de recepție cantitativă și calitativă aferent Livrării nr. 1 ”Documente tehnice ale cadastrului – copie spre publicare”, până cel târziu la data de 31 ianuarie 2020.

Reprezentanții ANCPI afirmau la momentul lansării proiectului de modificare că există lucrări de înregistrare sistematică care se execută în baza contractelor de finanțare încheiate în anul 2018 pentru o durată de 18 luni, aflate într-un stadiu avansat de realizare. Dar, pentru aceste contracte nu au fost parcurse toate etapele de realizare a lucrărilor de înregistrare sistematică până la momentul actual. Această situație ar fi determinat imposibilitatea respectării termenelor stabilite pentru finalizarea lucrărilor și de aceea a fost necesară stabilirea unei prevederi excepționale care să permită prelungirea acestor termene.

 

 

Citiți și:

A fost aprobat un mare proiect imobiliar in Bucuresti  

Viitor turn cu 21 niveluri, in pregatire, in zona de nord a Capitalei

Ansamblu rezidential cu peste 50.000 mp scd, in autorizare

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus