Oferte locuri de munca top

Cablurile din Oradea sunt coborâte în subteran

DSC_0047Odată cu proiectele de reabilitare a Pieței Unirii și a fațadelor clădirilor din centrul istoric, municipalitatea Oradea și-a anunțat intenția de a coborî în subteran cablurile de comunicații electronice care au aglomerat stâlpii și clădirile din zona centrală și de pe principalele artere.
Au fost începute lucrările pentru realizarea canalizației tehnice în municipiul Oradea, lucrare care are ca scop amplasarea rețelelor de comunicații electrice și electronice de pe clădirile sau de pe stâlpii de iluminat în canale subterane, îmbunătățind în acest fel aspectul orașului.
În scopul realizării acestui obiectiv și pentru realizarea a cel puțin 150 km de canalizație în următorii doi ani, a fost semnat un contract cu firma SC RCS&RDS SA. Lucrările au fost începute în zona cartierului Rogerius, pe o lungime de aproximativ 30 kilometri, urmând să fie încheiate până în primăvară.
Totodată, au fost definitivate zonele prioritare din centrul orașului și arterele principale: centrul istoric al municipiului, unde lungimea totală a străzilor este de aproximativ 61 km, iar pe arterele principale sunt 24 km, dintre care 5 km se suprapun cu perimetrul centrului istoric.
„Pe aceste străzi, până în 2016 trebuie realizaţi cei 80 km de canalizație tehnică. Ne cerem de acum scuze riveranilor pentru disconfortul creat, dar după ce vom realiza aceste lucrări, vom putea ridica calitatea spațiilor pietonale și vom îmbunătăți calitatea centrului istoric”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Sus