Oferte locuri de munca top

CA Immo îşi concentrează activitatea pe proiecte mari de birouri

untitledCA Immo a vândut mare parte din portofoliul său de spaţii logistice, precum şi clădiri mici de birouri pe care le deţinea în afara pieţelor sale principale din Centrul şi Estul Europei.

Tranzacţiile fac parte din strategia implementată începând cu 2012 prin care compania a încercat să-şi concentreze portofoliul pe imobile mari de birouri amplasate pe pieţe strategice precum Austria, Germania şi Europa Centrală şi de Est. Bulgaria, Serbia, Slovenia, Croaţia şi Ucraina sunt considerate pieţe secundare.

La finele lunii septembrie 2014 doar 5% din totalul proprietăţilor erau localizate în afara pieţelor principale.

Astfel în 2014 au fost vândute două clădiri de birouri de mici dimensiuni din Sofia şi Budapesta pentru 17 milioane euro.

De asemenea, a fost vândut un portofoliu logistic deţinut în joint-venture cu BERD cu o suprafaţă totală de spaţii închiriabile de 467.000 mp situate în Polonia şi România. Tranzacţia a fost încheiată pentru 130 milioane euro.

Acest portofoliu cuprinde parcul Europolis Park Bucharest din România, vândut către dezvoltatorul şi administratorul de spaţii logistice, P3.

Bruno Ettenauer, CEO CA Immo, a declarat: “Am reuşit să vindem cea mai mare parte din portofoliul nostru de spaţii logistice, precum şi clădiri mai mici de birouri şi cele din afara principalei noastre regiuni geografice. În acest fel ne sporim eficienţa şi, în consecinţă, calitatea veniturilor produse de portofoliul nostru.”

CA Immo deţine proprităţi în valoare de 3,6 miliarde euro în Germania, Austria şi Europa de Est.

Sus