Oferte locuri de munca top

Bulgarii vor să reia proiectul Nabucco

South_Stream_mapDupă îngheţarea proiectului South Stream care prevedea alimentarea sudului Europei cu gaz rusesc prin Marea Neagră şi Bulgaria, autorităţile bulgare iau în discuţie reluarea proiectului Nabucco.

“Vom merge la Preşedinte şi la Comisia Europeană pentru a prezenta reînnoirea proiectului Nabucco” , a declarat premierul bulgar Boyko Borisov, citat de agenţia Novinite.

“Bulgaria deja primeşte gaz azer şi sperăm că va deveni o ţară de tranzit pentru alimentarea altor state europene”, a mai precizat sursa citată.

Proiectul Nabucco a fost închis în 2013 atunci când compania care exploatează zăcământul de gaz de la Sah Deniz, Azerbaidjan, a selectat o altă rută decât proiectul european, proiectul TAP, cu trecere prin Grecia şi Albania.

Gazoductul Nabucco a fost sprijinit de la început de UE şi are ca scop creşterea independenţei Europei de gazul rusesc prin transportul anual a 31 de miliarde mc de gaze prin Turcia către România, Bulgaria şi Ungaria până în Austria. Proiectul iniţial valora peste 7 miliarde de euro.

Sus