Oferte locuri de munca top

Bulgaria și Serbia ar putea fi legate printr-un gazoduct

gasBulgaria și Serbia vor beneficia de o legătură de gaz în urma implementării unui proiect cu fonduri europene, dacă investiţia va fi aprobată de miniștrii de energie ai celor două ţări, informează agenţia bulgară Novinite.

Temenuzhka Petkova și Aleksandar Antic vor colabora pentru a începe lucrările de construcţii cel târziu în mai 2019 și ca acesta să fie operaţional până la sfârșitul anului 2020. Bulgaria a început să construiască legături de gaz cu vecinii după criza de încălzire din iarna anului 2009 dar până în prezent doar gazoductul cu România a fost finalizat. Prima fază a interconexiunii cu Serbia a fost finalizată în decembrie 2015 folosindu-se fonduri europene acordate în perioada de finanţare 2007-2013. Mai mulţi bani ar putea merge către a doua fază a proiectului în urma finanţării prin Programul Operaţional Inovaţie și Competitivitate 2014-2020.

Gazoductul se va construi între localităţile Nis și Dimitovgrad, din Serbia și respectiv Bulgaria fiind a doua rută de aprovizionare cu gaz pentru Serbia pe lângă cea actuală cu Ungaria. Valoarea construcției gazoductului Serbia – Bulgaria a fost estimată la 68 milioane euro.

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 (click aici)

Sus