Oferte locuri de munca top

Bulgaria nu-şi permite finanţarea reactorului 7 de la Kozlodui

NPP_Kozloduy_1-4Acordul dintre Guvernul bulgar şi compania americană Westinghouse pentru construcţia reactorului nuclear 7 de la Kozlodui a expirat pe 31 martie fără alte demersuri.

Bulgaria vrea sa negocieze acordul cu Westinghouse Electric doar în condiţiile în care compania vrea să participe ca investitor deţinând 49% din proiect şi să asigure finanţarea necesară construcţiei, potrivit premierului bulgar Boyko Borisov, citat de novinite.com.

Acesta a mai precizat că Buglaria nu-şi poate permite această construcţie din fonduri proprii şi are neapărată nevoie de un partener dispus să investească.

Acordul privind construcţia unui nou reactor AP1000 la Kozloduy a fost semnat pe 1 august 2014. Acordul s-a încheiat săptămâna aceasta fără selecţia unui antreprenor pentru proiect.

Pentru reactorul 7 de la Kozlodui reactorul de tip AP1000 ar fi urmat să aibă o putere instalată de 1200 MW . De asemenea, terenul destinat construcţiei se întinde pe 55 de hectare de la graniţa cu România, la 100 de km de Craiova.

Sus