Oferte locuri de munca top

Bugetul Anghel Saligny va fi suplimentat cu mai mult de 1,37 mld lei

Bugetul programului național de investiții Anghel Saligny va fi suplimentat cu 1,375 miliarde de lei.

Astfel, bugetul total va ajunge la aproape 68,35 miliarde lei pentru perioada 2021-2028.

Prin această suplimentare vor fi finanțate și cele 1285 de proiecte pentru care au fost încheiate până în prezent contracte de finanțare prin PNRR, proiecte pentru care unitățile administrativ-teritoriale beneficiare au angajat fonduri publice.

Acestea au rămas fără finanțarea în urma diminuarea alocării financiare maxime aferente PNRR, aplicată de Comisia Europeană țării noastre ca urmare a creșterii economice de anul trecut.

Din această cauză a apărut riscul de nefinalizare a proiectelor încadrate în componenta 10 -I1.2 din PNRR, prin neexecutarea obligațiilor de către Ministerul Dezvoltării.

Limită maximă în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale pentru proiectele preluate din PNRR va fi de 2.096.285 mii lei.

Programul ”Anghel Saligny” avea alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz.

Oferta castigatoare va fi reevaluata, intr-un contract de aproape 8 mil euro

Conform propunerilor, vor fi preluate în Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny“ proiectele care se încadrează în componenta 10 – Fondul local, Investiția 1 Mobilitate urbană verde, Subinvestiția 1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) din PNRR.

De asemenea, până la aprobarea de către Comisia Europeană  a diminuării alocării financiare prin PNRR, proiectele care vor fi preluate în Programul „Anghel Saligny“ vor fi finanțate din sumele aferente cofinanțării de la bugetul de stat în cadrul PNRR, cu excepția cheltuielilor aferente bugetului local, care se finanțează de către beneficiari.

Dat fiind faptul că urmează să fie introduse proiectele preluate din PNRR, va fi suplimentat bugetul MDPLA cu suma de 1.375.000 mii lei reprezentând echivalentul în lei a sumei ce se va diminua din PNRR.

Noile proiecte vor contribui la îmbunătățirea mobilității locale, respectiv a managementului urban/local.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus