Oferte locuri de munca top

Suplimentari de buget pentru protectie sociala si investiţii

big__lso0758

Victor Ponta, Premierul României

Bugetele a cinci ministere au fost suplimentate pentru asigurarea finanţării proiectelor de investiţii prin rectificarea bugetară aprobată de Guvernul României, în cadrul ultimei şedinţe a executivului. Este vorba despre Ministerele Educaţiei, Sănătăţii, Afacerilor Externe, Mediului şi Dezvoltării Regionale.
Pentru protectia sociala, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale primeşte in plus 1,2 miliarde de lei. Autorităţilor locale li s-au alocat 1,1 miliarde de lei, din care aproximativ 600 de milioane de lei sunt pentru acoperirea tuturor cheltuielilor de funcţionare şi 500 de milioane de lei pentru investiţii în mod direct în lucrări care sunt în derulare.
Din fondurile pentru investitii Ministerul Dezvoltării Regionale a primit 400 de milioane de lei suplimentare pentru finanţarea programelor naţionale de dezvoltare locală. In schimb, se pare ca Ministerul Transporturilor are un buget mai mic cu 170 milioane de lei, potrivit unor surse din piata.
Ministerului Sănătăţii i-au fost alocate 160 de milioane de lei în plus pentru acoperirea tuturor necesităţilor privind programele finanţate ale Ministerului Sănătăţii şi pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor de infrastructură la programul de maternităţi. Acest program demarat în urmă cu 6-7 ani este acum pe ultima sută de metri.
Ministerul Educaţiei a primit o suplimentare de 50 milioane lei pentru asigurarea finanţării  investiţiilor aflate în derulare, bunuri şi servicii. Ale 140 de milioane de lei au fost alocate pentru plata hotărârilor judecătoreşti în procesele câştigate de profesori.
Bugetul Ministerului Afacerilor Externe a fost suplimentat cu 96 de milioane, din care 60 de milioane pentru reparaţii, investiţii, salarii. Totodată acestui minister i-a revenit o suplimentare de 30 milioane lei pentru continuarea finanţării programelor cu Republica Moldova.
Ministerul Mediului a primit în plus 25 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de amenajări hidrologice.
Fonduri suplimentare au primit şi Ministerul Afacerilor Interne (300 milioane lei), Ministerul Justiţiei, Ministerul Public şi Înalta Curte de casaţie şi Justiţie, împreună aceste instituţii care ţin de justiţie (125 de milioane de lei), RI, SIE, SPP şi celelalte instituţii privind securitatea naţională (118 milioane de lei).

Principalul motiv ce a stat la baza modificărilor a fost depăşirea estimărilor de încasări, 101, 35%.
Premierul Victor Ponta a precizat: “Pe primele 9 luni, încasări bugetare care depăşesc previziunile pe baza cărora s-a construit bugetul de stat. Acest lucru se realizează, în primul şi în primul rând, printr-o acţiune a ANAF, a Direcţiei Antifraudă a Poliţiei şi Parchetului, de combatere a evaziunii fiscal.”
Având în vedere reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, statul avea de acoperit pentru anul 2014 o pierdere bugetară de 830 de milioane de lei până la sfârşitul anului. Prin rectificarea bugetară au fost asigurate toate resursele astfel încât ţinta de deficit bugetar de 2,2% – să fie respectată, a dat asigurări premierul.

Sus