Oferte locuri de munca top

Buget mai mare pentru axa rutiera Iasi-Suceava

Fondurile necesare realizării celui mai mare proiect regional de infrastructură – ”Axa rutieră strategică 1: Iași-Suceava” vor fi suplimentate, devizul general actualizat ajungând la 486.783.115 lei, inclusiv TVA (peste 103 milioane de euro).

Majorarea este justificată, în principal, de modificarea prețurilor la materii prime și materiale de construcție, în special la bitum, în perioada 2016-2019, cu impact semnificativ asupra tuturor cheltuielilor din cadrul devizului.

Documentația tehnică, aferentă depunerii cererii de finațare, s-a realizat în 2016, recepția studiului de fezabilitate și a devizului general a avut loc în luna noiembrie a aceluiași an, când, prețul materialelor de construcție era semnificativ mai mic.

Avansul de care vor beneficia firmele care vor câștiga licitația pentru execuția lucrărilor va fi de 30% din valoarea contractului.

Proiectul prevede reabilitatea a 170 de km de drum. La  final, 22 de comune și orașe din Iași și Suceava vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) iar peste 800.000 de locuitori vor beneficia de drumuri modernizate. Comunele ieșene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi, Sirețel. În județul Suceava, axa rutieră va traversa comunele Ipotești, Bosanci, Udești, Stroiești, Dărmănești, Todirești, Moara și Șcheia, orașele Dolhasca și Liteni și municipiul Suceava.

Proiectul ”Regiunea Nord- Est- Axa rutieră strategică 1: Iași-Suceava” face parte din Planul de Dezvoltare Regională Nord – Est 2014 – 2020, Axa prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructrii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1: Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Decizia finală, cu privire la suplimentarea fondurilor și rectificarea bugetară, va aparține  consilierilor județeni care se vor întruni  luni, 5 august, în ședință cu caracter extraordinar.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus