Oferte locuri de munca top

Buget de peste 250 mil. euro pentru Programul transfrontalier România-Bulgaria

Cretu2

Corina Creţu, comisarul european pentru politica regională

Noul program transfrontalier Interreg România – Bulgaria a fost adoptat de comisarul european pentru politica regională Corina Crețu. Valoarea totală a investițiilor din cadrul programului se ridică la peste 258 de milioane de euro, contribuția Uniunii Europene fiind de aproape 216 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională.

Corina Creţu, comisarul european pentru politica regională, a declarat: „Locuitorii acestor regiuni de frontieră din România și Bulgaria vor beneficia în mod direct de programul pe care l-am adoptat astăzi. Aceste regiuni constituie o zonă a Europei unde buna colaborare și încercarea de a rezolva problemele comune sunt esențiale. Zona oferă, de asemenea, oportunități considerabile datorită proximității cu fluviul Dunărea și cu Marea Neagră.”

Programul vizează dezvoltarea a 15 regiuni din cele două ţări:

Bulgaria: Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich;

România: Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Dolj, Mehedinţi, Olt.

Programul este gestionat de Ministerul român al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Cea de a cincea perioadă de programare a Interreg 2014-2020 dispune de un buget de 10,1 miliarde de euro, reprezentând investiții în cadrul a peste 100 de programe de cooperare între regiuni și partenerii teritoriali, sociali și economici.

Sus