Oferte locuri de munca top

Bucurestiul spera sa isi finanteze din fonduri europene investitiile

Pentru investiții, Primăria Bucureștiului se bazează anul acesta mai ales pe fonduri europene, decât pe bugetul propriu care are ”resurse foarte limitate”.

”Am propus către Ministerul Fondurilor Europene pentru PNRR proiecte în valoare de 7 miliarde de euro şi o parte importantă a activităţii noastre din acest an va fi pe pregătirea acestor proiecte”, a declarat astăzi primarul Nicușor Dan..

Vor fi finanţate lucrările pe reţeaua de termoficare, fie începute în acest an, fie pentru cei 53 de km de reţea pentru care procedura de achiziţie este în curs.

De asemenea, propunerea de buget prevede fonduri pentru Prelungirea Ghencea, segmentul dintre Strada Braşov şi Strada Râul Doamnei, ca să fie finalizată această lucrare.

Pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic – sunt 12 şantiere deschise şi primarul Nicușor Dan mai propune deschiderea altor 17.

Vor mai primi fonduri investiţiile în reţeaua de spitale gestionate de PMB, în special pe zona de instalaţii şi pe zona de securitate la incendiu.

Mai sunt prevăzute bugete pentru noul PUG, bani pentru semaforizarea inteligentă – schimbarea tehnologiei, şi bani pentru digitalizarea Primăriei Capitalei, sistemul de management al documentelor.

Schița bugetului PMB a fost propusă consilierilor generali care vor lucra câteva zile, ”cât vor considera de cuviinţă pe această schiţă”, apoi directorii se vor încadra în ceea ce vor agrea consilierii din majoritate. După care bugetul va intra în dezbatere publică, a mai spus Nicușor Dan.

 

Proiecte de peste 300 mil euro, pentru dezvoltarea unui judet

 

Cand va fi gata Drumul expres Craiova – Pitesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus