Oferte locuri de munca top

Bucurestiul are primar general interimar de la UNPR

Noul primar general

Marin Ștefănel Dan, primar general interimar al Capitalei

Formatiunea politica a lui Gabriel Oprea a reusit să obtină postul de primar general intermar al Municipiului Bucuresti.
Marin Ștefănel Dan, consilier din partea UNPR, a fost ales în funcția de primar general interimar în ședința adhoc a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), de marți.

Potrivit decalratiei facute de noul primar, criza din Primaria Capitalei a fost stopată de către Consiliul General al Municipiului București, care a desemnat prin vot persoana ce va îndeplini atribuțiile primarului general.

Marin Ștefănel Dan  a declarat: „Vreau să am în Consiliul General un partener solid cu care să dialoghez instituțional corect, conform prevederilor legale în vigoare, pentru a putea rezolva în următoarea perioadă problemele stringente ale Capitalei.

Salut noul acord politic la care au aderat reprezentanții majorității formațiunilor politice din Consiliul General.

Trebuie să fim conștienți că problemele bucureștenilor pot fi rezolvate doar printr-o viziune larg împărtășită asupra priorităților pe termen scurt.

Aceste priorități sunt:

  1. Demararea unui audit complex la nivelul tuturor instituțiilor aflate în subordinea Primăriei și a Consiliului General.
  2. Transparentizarea actului administrativ prin: publicarea contractelor de achiziții publice, aplicarea riguroasă a transparenței decizionale și implicarea societății civile în procesul de luare a deciziilor.
  3. Repunerea urgentă a regiilor autonome pe baze economice corecte, cu atât mai mult cu cât apropierea sezonului rece ar putea afecta și mai mult calitatea serviciilor oferite.
  4. Urgentarea definitivării actualelor proiecte de investiții: spitalele Gomoiu și Foișor, prelungirea Ghecea – Domnești, pasajul subteran de la Piața Sudului, definitivarea liniei de tramvai și a carosabilului pe bulevardul Liviu Rebreanu și finalizarea lucrărilor pe Șoseaua Pantelimon și demararea supralărgirii străzii Fabrica de Glucoză.

De asemenea, voi solicita guvernului României să își onoreze angajamentele luate privind realizarea magistralelor 5 si 6 de metrou, modernizarea centurii Capitalei și fuziunea dintre ELCEN și RADET pentru eficientizarea sistemului de termoficare.”

Sus