Solplanet x AeroFix

Bucuresti: un ansamblu cu peste 1.000 de locuinte ar urma sa fie construit

Un mare ansamblu imobiliar, cu peste 1.000 de locuințe, ar urma să fie construit pe un teren achiziționat recent în București, în zona Străulești, lângă Petrom City.

Dezvoltarea noului proiect este prevăzută să înceapă în toamna acestui an, urmând a se desfășura în mai multe etape până la livrarea completă, estimată a fi  peste 7 ani în 2030.

În zona Străulești – Petrom City sunt deja încheiate tranzacții cu terenuri cu o valoare cumulată de mai multe zeci de milioane de euro, pe care pot fi construite peste 5.000 de apartamente, potrivit lui Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanță imobiliară SVN Romania.

Terenul, cu suprafața de 44.000 mp, a fost cumpărat pentru suma de aproximativ 13 milioane de euro, de către Redport Capital și grupul Mobexpert.

Suprafața de teren cumpărată este împărțită în trei loturi, amplasate pe laturile clădirilor de birouri Petrom City, cu deschidere la Bulevardul Petroliștilor, respectiv Șoseaua Străulești.

Dezvoltatorul susține că va iniția un amplu proces de reconversie și regenerare urbană pentru a dezvolta un proiect cu peste 1.000 de locuințe.

Ansamblu cu peste 370 de apartamente, in autorizare

Investitorii spun că au realizat un concurs internațional de proiecte pentru desemnarea companiei care să realizeze masterplanul de dezvoltare al zonei. La concurs au participat nume de referință din domeniu, iar câștigătoarea a fost o companie de arhitectură și design cu sediul central în Londra.

”Intenționăm să construim un proiect ce va pune în aplicare o viziune de dezvoltare sustenabilă pentru următorii zeci de ani”, a declarat Dan Șucu, fondator și acționar al grupului Mobexpert.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus