Oferte locuri de munca top

București – Ilfov: cel mai mare volum al creditelor pentru locuinţe

București – Ilfov se menține în topul celor mai mari volume ale creditelor acordate pentru achiziția de locuinte.

Volumul creditelor pentru locuinţe a ajuns în luna noiembrie 2016 la 57,8 miliarde de lei pe fondul majorării volumului pentru creditele în lei cu 700 milioane de lei în intervalul octombrie – noiembrie.

Evoluţia creditelor în euro arată o scădere constantă a creditării pentru locuinţe în valută până la 27,1 milioane echivalentul în lei la sfârșitul lunii noiembrie 2016.

Creditele în alte valute acordate populaţiei pentru achiziţia de locuinţe s-au apreciat ușor în intervalul analizat până la un volum total de peste 2,7 miliarde echivalentul în lei.

Structura creditelor în lei pentru achiziţia de locuinţe arată că regiunea București – Ilfov concentrează cele mai multe astfel de credite în valoare de  11,1 miliarde de lei la sfârșitul lui noiembrie 2016.

La nivelul întregii ţări cel mai mare volum al creditelor pentru locuinţe în lei se înregistrează în judeţul Cluj 1,8 miliarde de lei, urmat de Timiș cu 1,6 miliarde de lei, Constanţa și Iași cu câte 1,2 miliarde de lei și Brașov cu peste 1 miliard de lei.

Creditele pentru locuinţe în valută acordate populaţiei au un volum total de peste 30 de miliarde de lei.

Cel mai mare volum al creditării este înregistrat în zona București Ilfov de peste 13 miliarde echivalentul în lei urmat de judeţele Cluj cu 1,7 miliarde, Timiș cu 1,6 miliarde, Constanţa cu 1,4 miliarde, Iași cu 1,3 miliarde echivalentul în lei, Brașov cu un miliard.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus