Oferte locuri de munca top

Bucurestenii si-ar putea construi si bransa casa cu o singura autorizatie de construire

Atât construirea unei case în București, cât și branșarea sau racordarea sa la utilități, ar putea să se facă solicitând o singură autorizație de construire, potrivit unui proiect de hotârâre care urmează să intre spre deliberare în Consiliul General al Capitalei.

Măsura, formulată sub forma unui regulament, este justificată de inițiatori prin necesitatea de a elimina birocrația care generează multipla emitere de autorizații pentru același imobil, urgentând astfel procesul de autorizare.

Regulamentul privind procedura de autorizare concomitentă a clădirilor, a branșamentelor și a racordurilor la utilități se aplică însă numai locuințelor unifamiliale, cu regimul de înălțime de maxim subsol + parter + două etaje + mansardă, cu branșamente și racorduri proprii și cu contorizare individuală pe fiecare tip de utilitate.

Concret, odată cu solicitarea avizului de amplasament pentru obținerea autorizației de construire, beneficiarul va putea solicita și avizul de branșare/racordare la utilități a imobilului respectiv.

Actele necesare pentru obținerea avizului de amplasament și a avizului de branșare/racordare la utilități sunt următoarele: cerere aviz de amplasamentși de branșare/racordare la utilități; certificat de urbanism și plan anexă sc.1/500; act de proprietate și carte de identitate; carte funciară de informare; consum necesar conform datelor tehnice solicitate de furnizorii de utilități.

Termenul pentru eliberarea avizelor de ampalsament și de branșare/racordare la utilități ar fi de 15 zile de la data depunerii.

Autorizarea imobilului împreună cu branșarea/racordarea la utilități se va putea face numai în situația în care nu sunt necesare extinderi de rețele edilitare pentru branșarea/racordarea imobilului.

În cazul în care sunt necesare extinderi ale rețelelor de distribuție pentru realizarea branșamentelor/racordurilor la noile clădiri,acestea se vor autoriza separat, odată cu extinderile de rețele edilitare.

Proiectul de hotărâre urmează să fie dezbătut în ședințadin 12 decembrie  a Consiliului Generalal Municipiului București.

 

 

 Citiți și:

  

   

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018Sus