Oferte locuri de munca top

Braşovul primeşte fonduri elveţiene pentru sistemul de termoficare

Brasov,_Piata_SfatuluiSistemul de termoficare din zona rezidenţială Tractorul din Municipiul Braşov va fi modernizat. Municipiul va primi 4,37milioane de franci elveţieni, finanţare prin Programul de cooperare elvețiano-român.

Documentele pentru finanţarea proiectului „Reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie energie termică în zona rezidenţială Tractorul din Braşov” au fost semnate în data de 25 iunie.

Proiectul are un buget total de 6,35 milioane de franci elvețieni (27,27 milioane lei). Din această sumă, contribuţia financiară elveţiană nerambursabilă este de 4,37 milioane de franci elvețieni (18,78 milioane lei). Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Prin proiect, va fi finanţată executarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de transport de distribuție de căldură (cu conducte preizolate, montate direct în pământ, cu diametre pornind de la Dn 400 / 560 mm) și/sau lucrări de extindere și reconfigurare a rețelelor de alimentare cu apă caldă în zona delimitată de următoarele străzi și bulevarde din Municipiul Brașov: 13 Decembrie, Bronzului, Argintului și Octavian Goga.

Investiția este structurată pe trei obiective:

  • reabilitarea rețelelor de transport a energiei termice;
  • reabilitarea rețelelor la substația 6 în zona rezidențiala Tractorul care furnizează agent termic pentru producerea de căldură și apă caldă deservind un număr de 1.718 apartamente;
  • reabilitarea rețelelor la substația 9 în zona rezidențiala Tractorul care furnizează agent termic pentru producerea de căldură și apă caldă deservind un număr de 1.117 apartamente.

Măsurile de reabilitare propuse în cadrul proiectului vor genera o reducere a pierderilor de căldură în rețea de la 40% la 15%, o economie de energie termică de 8 GWh/an şi o reducere a consumului de gaze naturale de 10 GWh/an. Reducerea estimată a emisiilor de CO2 este de 2020 tone.

Sus