Oferte locuri de munca top

Braila: Proiecte de peste 20 mil euro pe lista sinteza

Fonduri de peste 20 de milioane de euro urmează să fie alocate pentru lucrări ce vizează rețelele de distribuție a gazelor naturale în județul Brăilă a anunțat Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila.

Proiectele au fost introduse pe lista de sinteză, aceasta fiind prima etapă din procesul de promovare a unei investiții în cadrul acestui program.

Ulterior introducerii pe lista de sinteză, va fi semnat contractul de finanțare, proiectare și începerea lucrărilor.

Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cu aceste fonduri vor fi realizate sisteme de distribuție a gazelor naturale, inclusiv branșamente, precum și racordul la sistemul de transport al gazelor naturale în nouă localități din județul Brăila.

Mai exact, vor fi înființate sisteme de distribuție a gazelor naturale, dar vor fi și extinse și modernizate sistemele existente, prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Vor fi efectuate lucrări de înființare sistem (fiecare în valoare de 14,31 milioane lei) în localitățile: Galbenu, Jirlău, Traian, Movila Miresii, Tufești și Șuțești.

Va fi extins sistemul în Ianca (Oprișenești) –4.339.102 lei; Vădeni  -12.230.000 lei; Siliștea – 1.831.000 lei.

Doua parcuri fotovoltaice vor fi infiintate cu peste 50 mil euro

Procedurile pentru aceste proiecte au fost începute de Consiliul Județean Brăila în 2020, atunci când a cofinanțat toate studiile de fezabilitate pentru înființarea sistemului de gaze natural indiferent de culoarea politică a primarilor.

Prin PNI „Anghel Saligny” sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus