Oferte locuri de munca top

Bonificatii la plata impozitului pe profit pentru inca doua trimestre

După ce prin Ordonanță de Urgență nr. 33/2020 au fost stabilite bonificații pentru contribuabilii ce plătesc impozitul pe profit până la 25 aprilie 2020, Camera Deputaților a aprobat ieri modificarea acestor bonificații.

Astfel, contribuabilii plătitori de impozit pe profit (indiferent de sistemul de declarare şi plată), precum și contribuabilii care plătesc impozit pe venitul microîntreprinderilor, care plătesc impozitul datorat la termenele scadente, 25 iulie 2020 inclusiv, pentru trimestrul II și 25 octombrie 2020 inclusiv, pentru trimestrul III, vor putea beneficia de o bonificaţie de 10% calculate asupra impozitului pe profit datorat.

Forma adoptată de Cameră a fost trimisă în aceeași zi la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constituționalității legii.

Restul Ordonanței nu a fost modificat. Conform acesteia, prevederile vor fi aplicate și pentru contribuabilii care intră sub incidența prevederile art. 16 alin. 5 din Legea nr. 227/2015. Contribuabilii beneficiază de bonificație dacă plătesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie – 25 iunie 2020.

Prevederile se mai aplică și de către contribuabilii care intră sub incidența Legii nr. 170/2016, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020, determinat pentru activitățile desfășurate, altele decât cele corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute de lege.

Pentru plătitorii de impozit pe profit, bonificația calculată se înscrie în mod distinct în declarația anuală de impozit pe profit.

 

 

 

Citiți și:

220 mil euro pentru modernizarea drumurilor la nivel judetean

Unitate agricola noua, in pregatire pe mai mult de 17 mii mp

Dezvoltatori locali construiesc 150 de unitati locative noi

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

Sus