Oferte locuri de munca top

Blocajele de aprovizionare incetinesc economia Germaniei

Producția industrială germană a scăzut din nou în mod neașteptat în iunie, datele publicate astăzi de Institutul economic Ifo, sugerând că redresarea încetinește în cea mai mare economie din Europa, transmite Reuters.

Un sondaj al institutului Ifo a arătat că industria germană și-a redus perspectivele de producție în iunie din cauza problemelor de aprovizionare.

„Blocajele de aprovizionare pentru produse intermediare importante se simt acum”, spune Klaus Wohlrabe, șef de sondaje la Ifo.

Totuși, analiștii sunt optimiști în ceea ce privește perspectivele generale, datorită cererii ridicate și a exporturilor puternice.

„Dacă fluxul de materiale reîncepe, producția industrială va putea recupera scăderea”, a spus Thomas Gitzel, economist la banca VP, citat de Reuters.

Oficiul Federal de Statistică a anunțat că producția industrială a scăzut cu 1,3% în iunie, după scăderea de 0,8% din luna mai.

Scăderea a fost determinată de o scădere a producției de bunuri de capital, cum ar fi echipamentele și vehiculele, unde scăderea a fost de 2,9%. Producția de bunuri de consum a continuat să crească (+ 3,4%).

Producția industrială a scăzut cu 0,6% în trimestrul încheiat în iunie comparativ cu trimestrul anterior, industria automobilelor raportând o scădere de 11,2%.

Lipsa de lemn a afectat industria construcțiilor și pe cea a mobilei.

Scăderea este cauzată și de blocajele de aprovizionare cu semiconductori, a declarat ministerul Economiei.

„Semiconductorii vor continua mult timp să fie așteptați cu nerăbdare în Europa”, este de părere Thomas Gitzel, economist la banca VP.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus