Oferte locuri de munca top

Birourile viitorului, spaţii creative

DSC08780Înlocuirea birourilor personale cu locuri creative pentru echipe şi spaţii destinate socializării pare să fie tendinţa în amenajările interioare ale clădirilor de birouri, sunt de părere jurnaliştii de la The Guardian.
Astfel noul sediu Pixar din 2000 a fost construit ca un spaţiu circular cu un loc de întâlnire în centrul clădirii în aşa fel încât angajaţii sa ia contact permanent unii cu ceilalţi.
Noul sediu BBC din centrul Londrei are spaţii de întâlnire amenajate ca într-un restaurant tipic American, unde angajaţii se pot întâlni pe echipe. De asemenea birourile au fost amenajate în aşa fel încât în clădire se poate filma oriunde, întregul spaţiu fiind un mare studio de televiziune. În  acelaşi timp numărul de birouri a fost redus la 3.500 pentru 5.600 de angajaţi pentru a stimula interacţiunea şi creativitatea.
Royal Institute of British Arhitects va avea în noua clădire un forum unde pot fi dezbatute proiectele.
În California design-ul noii clădiri NVIDIA este inspirat din structura cipurilor, unde conexiunile pentru fluxul de informaţii sunt făcute înainte ca alte părţi ale cipului să fie adăugate. Astfel scările au fost înlocuite cu platforme pentru alte activităţi, iar spaţiile dintre etaje sunt mărite şi folosite pentru diferite întâlniri.
Potrivit celor de la The Guardian în design-ul de interior al clădirilor s-a trecut de la proiectarea liftului cât mai aproape de birou pentru a scurta drumul la eliberarea spaţiului de orice limite pentru a stimula creativitatea. “Există multe poveşti despre cercetători care s-au întâlnit accidental pe holuri şi au avut idei grozave”, declară Stephen Hodder, preşedinte al Riba.
În acelaşi timp se presupune că birourile conducerii vor dispărea fiind integrate în ansamblul corporaţiei pentru că s-a constatat că ele sunt o afirmare a puterii mai mult decât un spaţiu folosit.

Sus