Solplanet x AeroFix

Birocraţie şi corupţie: de aproape 4 ani un PUZ aşteaptă aprobarea de la CGMB

Primaria_municipiului_Bucuresti_cladirea_vecheAprobarea unui PUZ de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti pare să fie o adevărată încercare pentru investitori.
După cum o arată epopeea de aproape patru ani a unui ansamblu rezidenţial pe care un grup de investitori persoane fizice intenţionează să îl construiască.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal pentru Str. Drumul Stegarului – Str. Piscu Nou, sector 1. s-a aflat de mai multe ori pe ordinea de zi a CGMB.
Acum se află, din nou, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 30 septembrie. În documentaţia proiectului se arată că a obţinut certificat de urbanism în 2011. Anul următor a mai obţinut şi o serie întreagă de avize: de oportunitate, preliminar, de urbanism, de la agenţia de mediu, de la Ministerul Mediului, de la comisia de coordonare a lucrărilor edilitare din PMB, de la comisia tehnică de circulaţie din PMB, etc.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea de catre CGMB şi-a mai încercat norocul pe ordinea de zi a şedintelor din 2013 şi chiar în februarie 2015.
În fapt, investitorii doreau un PUZ pentru ca pe terenul de aproape 19.000 mp să poată fi construit un ansamblu rezidenţial cu locuinţe colective medii P+3 – P+4.
În aceeaşi situaţie par a fi şi investitorii care vor să construiască pe str. Eufrosina Popescu, nr 61 din sectorul 3, un ansamblu de locuinţe cu regimul de înălţime S+P+M+8E/9R şi S+P+11E/12R . Terenul de aproape 14.000 mp aparţine societăţii Ţesătoriile Reunite SA. Şi acest proiect de hotărâre are toate avizele obţinute în 2013.
Dacă documentaţia nu este în regulă, în mod normal CGMB ar trebui să comunice dacă trebuie completată  sau care sunt cauzele amânării/respingerii.
Dar amânarea pe ani de zile a răspunsului, mai precis a supunerii la vot în cadrul şedinţelor CGMB, este de natură să îi descurajeze şi pe cei mai tenaci investitori.

Care este scopul acestor amânări ? Reprezintă cumva motive de corupţie? Incurcă pe cineva aceste PUZ-uri?

Sus