Oferte locuri de munca top

Bilka, creştere a cifrei de afaceri cu 34%

Horaţiu Ţepeş, proprietar Bilka

Horaţiu Ţepeş, proprietar Bilka

Compania Bilka, producător de sisteme de acoperișuri, încheie primele 9 luni ale anului cu o cifră de afaceri de peste 100 milioane de lei, în creștere cu 34 de procente comparativ cu aceeași perioadă a lui 2013. Peste 3 milioane de mp de învelitori metalice au fost produse și comercializate în această perioadă de Bilka.
Horaţiu Ţepeş, proprietar Bilka, a declarat:
”Creşterea de 34% înregistrată în primele 9 luni ale acestui an confirmă aşteptările noastre cu privire la numărul mare de acoperișuri ce necesită înlocuirea imediată. Chiar dacă nu au fost demarate noi lucrări de construcţii sau proiecte de anvergură, în domeniul nostru cerere există şi vine în mare parte din renovări, peste jumătate din totalul cererilor înregistrate de noi. Considerăm vara lui 2014 ca fiind cea mai bună din istoria Bilka.”
Piaţa de acoperișuri s-a ridicat în 2013 la 27 milioane mp, 62% fiind reprezentată de acoperișurile metalice. Pentru 2014 compania estimează o creștere similară celei din 2013, de 5 procente și o creștere de 2-3 procente a ponderii acoperișurilor metalice în totalul pieţei de acoperișuri.
„Anul acesta în lunile de vară am produs la capacitate maximă, în trei schimburi, în unele zile ieșind pe porţile fabricii peste 200 acoperișuri. Asta se datorează eforturilor și investiţiilor realizate în cei 7 ani de existenţă”, a declarat Horaţiu Ţepeș.
Compania va continua în perioada următoare seria investiţiilor începute în 2014, care se ridică la aproximativ 5 milioane de euro.
”Investiţiile realizate anul acesta se ridică la 2,5 mil euro. O parte din această sumă a fost accesată pentru achiziţionarea și renovarea platformei Romlag Brașov care este în plină desfășurare. O altă parte din investiţii este reprezentată de achiziţionarea a trei noi linii de producţie: două linii de ţiglă metalică care au crescut capacitatea de producţie pentru ţigla metalică Clasic cu 60% și o linie de accesorii pentru acoperiș. Acum avem în curs investiţia pentru o nouă linie de accesorii pentru sistemul pluvial, proiect pentru care am accesat și fonduri europene”, a precizat Horaţiu Ţepeș.

Sus