Solplanet x AeroFix

Bergerat Monnoyeur anunță aniversarea a 30 de ani de producţie a buldoexcavatoarelor Cat

cat_backhoe_30th_170915-1045Bergerat Monnoyeur România, dealer Cat® de peste 80 de ani și reprezentant exclusiv al producătorului american Caterpillar în România, anunță aniversarea a 30 de ani de producţie de buldoexcavatoare Cat. Evenimentul a fost sărbătorit de către clienți, dealeri și angajați din toată lumea, Caterpillar organizând o ceremonie şi o lansare specială în fabrica din Leicester, Marea Britanie.

Este un moment de mare bucurie atât pentru noi și Caterpillar, cât și pentru clienții Grupului Monnoyeur. Încă din 1991 suntem prezenți pe piața românească ca dealer unic Cat și am trecut cu succes, alături de acest brand puternic, prin toate momentele economiei de piață. Bergerat Monnoyeur România este leader și datorită angajamentului Caterpillar de a îmbunătăți permanent productivitatea și fiabilitatea utilajelor Cat prin dotarea acestora cu tehnologii inovatoare, de ultimă generație, a declarat Liviu Neagu, director general Bergerat Monnoyeur România.

BCP Desford, divizia companiei Cat de buldoexcavatoare, şi-a început activitatea în luna septembie a anului 1985, primul model lansat fiind denumit 416. Acest model a fost vândut unui client din New Jersey, Statele Unite ale Americii. În ultimii 30 de ani au fost produse șapte serii de buldoexcavatoare Cat. În toată această perioadă Caterpillar a dezvoltat buldoexcavatoare ce au reuşit de fiecare dată să fie net superioare modelelor anterioare, fiind mai puternice şi mai fiabile. Toate acestea au transformat acest utilaj într-unul popular şi versatil. Ce-a de-a 30-a aniversare este completată şi de faptul că anul acesta Caterpillar urmează să producă buldoexcavatorul cu numărul 300.000.

Pentru a sărbători aceste două aniversări, Caterpillar a lansat două noi buldoexcavatoare personalizate: 420F2 IT, un model center pivot fabricat exclusiv pentru piața americană, respectiv 432F2, un model side-shift de mare succes și în țara noastră Cele două noi utilaje vor fi produse în fabrica din Desford şi vor fi dotate cu accesorii de lux, inclusiv un volan de piele personalizat.

În cadrul evenimentului de lansare clienții și oaspeții au avut posibilitatea de a afla mai multe despre companie, despre portofoliul BCP Cat și au putut testa o parte dintre noile echipamente prezentate. Lansarea reprezintă un prilej important, nu doar pentru companie și pentru unitățile proprii de producție, dar și pentru comunitatea locală. Tony Carr, director al locației BCP Desford a declarat: „Suntem încântați să sărbătorim această importantă aniversare care reprezintă pentru noi un nou punct de referinţă. În ultimii 30 de ani, buldoexcavatoarele Cat au evoluat într-un mod impresionant. Fiecare nouă serie a integrat caracteristici inovatoare, utile pentru clienți, ceea ce demonstrează angajamentul nostru de a construi utilaje care oferă cea mai bună valoare clienților noștri”.

Buldoexcavatoarele Cat sunt disponibile pe toate pieţele lumii, compania Caterpillar având centre de producţie în trei oraşe: Desford (Marea Britanie), Thiruvallur (India) și Campo Largo (Brazilia).  Aceste centre sunt completate de o rețea de circa 180 de dealeri Cat.
Despre Divizia Caterpillar Building Construction Products: Desford, UK

Unitatea de dezvoltare Caterpillar’s Building Construction Products se află în Desford, în proximitatea oraşului Leicester şi este dedicată producerii de utilaje de construcţii de mici dimensiuni, precum: buldoexcavatoare şi compactoare. Unitatea a fost construită în 1952, fiind astfel prima investiţie majoră a Caterpillar în afara spaţiului american. Încă din anul 2012 fabrica foloseşte doar energie electrică generată de surse regenerabile. În anul 2014 unitatea din Desford a primit premiul The Queen’s Award for Enterprise for International Trade, cea mai mare distincţie acordată unei companii ce activează în Marea Britanie.

Astfel, Caterpillar a fost recunoscută ca fiind o companie ce derulează programe de protejare a mediului înconjurător şi programe de CSR, dar şi ca unul dintre contribuitorii la exporturile realizate de Marea Britanie.

Despre Caterpillar în Marea Britanie

Fabrica din Marea Britanie este una dintre cele mai mari pe care Caterpillar le are în afara Statelor Unite ale Americii. Un procent semnificativ din utilajele realizate aici ajung la export, către o serie mare de pieţe şi clienţi. Caterpillar are în Marea Britanie peste 9.000 de angajaţi, care activează în 19 locații.

Despre Caterpillar

De 90 de ani Caterpillar continuă să progreseze şi să îşi pună amprenta asupra afacerilor din întreaga lume. Clienţii apelează la Caterpillar pentru a-i ajuta să dezvolte infrastructuri sau să abordeze proiecte de exploatare de resurse naturale. Cu o cifră de afaceri de 55.182 miliarde de dolari în 2014, Caterpillar este lider mondial în materie de: utilaje dedicate construcţiilor şi mineritului, motoare diesel sau pe gaz natural, turbine pe gaz industriale sau locomotive diesel-electrice. Cele trei verticale de interes pentru companie sunt: construcţiile, resursele naturale, energia şi transporturile. Compania dezvoltă de asemenea produse şi servicii financiare. Pentru mai multe informații despre prezența globală Caterpillar vizitați www.caterpillar.com.
Despre Bergerat Monnoyeur România și Grupul Monnoyeur
Bergerat Monnoyeur, dealer Cat® de peste 80 de ani și parte a Grupului Monnoyeur, este  reprezentantul exclusiv al producătorului american Caterpillar în România și Republica Moldova. Fie că doriți să fiți mai productivi, să luați deciziile corecte sau să vă îmbunătățiti rezultatele financiare, echipa Bergerat Monnoyeur vă ajută să alegeți utilajele, tehnologiile și soluțiile potrivite pentru succesul activității dumneavoastră. Mai multe detalii despre Bergerat Monnoyeur găsiți la: www.bm-cat.ro

Grupul Monnoyeur oferă echipamente și servicii pentru profesioniștii din diverse domenii de activitate. Este prezent în România și prin companiile:

Eneria este specializata in solutii de producere a energiei si motorizare. Concesionar exclusiv al Caterpillar in Romania, Eneria a dezvoltat un portofoliu consistent de proiecte complexe pornind de la oferta de grupuri electrogene şi motoare Cat®.

IPSO AGRICULTURA este importator unic autorizat al masinilor si utilajelor John Deere, cu o gama completa de tractoare, combine de recoltat, prese de balotat si alte utilaje din aceeasi categorie.

SITECH România Construction Technology vine în întâmpinarea nevoilor antreprenorilor din domeniul construcţiilor civile şi industriale oferind întreaga gamă de produse și soluții Trimble.

Mai multe detalii despre prezența globală găsiți la: http://www.monnoyeur.com/

Sus