Oferte locuri de munca top

BERD vrea sa finanteze proiecte bine concepute in infrastructura rutiera si feroviara

BERD este pregătită să-și intensifice investițiile în România, a declarat președintele băncii, Suma Chakrabarti, ieri la București. Banca este investitor instituțional principal în România, investind până în prezent aproape 8 miliarde de euro în țară. Numai anul trecut, Banca a investit 550 de milioane de euro.

Președintele Chakrabarti a spus: „Vedem potențial mare de a intensifica în continuare investițiile aici. România crește la cel mai rapid ritm din Uniunea Europeană. Pentru a sprijini creșterea economică și pentru a ajuta la convergența nivelurilor de venit cu cele ale economiilor mai avansate din UE, țara are nevoie de investiții importante pentru extinderea, modernizarea și menținerea infrastructurii. BERD este mai mult decât fericită să finanțeze proiecte bine concepute în infrastructura rutieră și feroviară și să restructureze și să ajute la privatizarea întreprinderilor de stat”.

În acest scop, președintele Chakrabarti a cerut autorităților să intensifice reformele care ar duce la deblocarea dezvoltării infrastructurii.

El a apreciat compania de apă RAJA de la Constanța ca exemplu de transformare reușită a infrastructurii municipale. Începând cu anul 1994, BERD a acordat companiei finanțare de peste 60 de milioane de euro, ajutându-o să devină cel mai mare și mai dezvoltat operator regional de apă și apă din România, care deservește trei milioane de oameni din opt județe.

În timpul vizitei sale, președintele a semnat un nou acord de împrumut de 25 milioane de euro cu utilitatea pentru a sprijini extinderea în continuare a serviciilor lor și pentru a reduce pierderile de apă.

Dezvoltarea infrastructurii a fost, de asemenea, o temă a summit-ului Trei Mări găzduit de președintele României, Klaus Iohannis. Trei mări este o inițiativă regională de consolidare a comerțului, a infrastructurii, a energiei și a cooperării politice în Europa Centrală. Summitul, care a inclus și un forum de afaceri, a discutat o listă restrânsă de proiecte transfrontaliere cheie în 12 țări învecinate cu Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră.

Președintele Chakrabarti a declarat la summit: „BERD este în măsură să sprijine întreaga gamă de proiecte necesare pentru a asigura transportul, energia și conectivitatea digitală în regiunea celor Trei Mări. Avem o varietate de instrumente de oferit, inclusiv PPP-uri, cofinanțare cu fonduri UE și sindicate mari din sectorul privat „.

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus